Vooraf wist ik al dat dit geweldig zou worden, want ik hou zo zo zo zo van caesar salades. het liefst bestel ik dit altijd als lunch, of als bijgerecht tijdens een etentje.
Ik maakte al eens caesar salad taco’s en die vielen heel goed in de smaak bij iedereen.
Deze sandwich is ook echt fantastisch en moet iedereen proberen.
Ik gebruikte de nieuwe airfryer van Princess en het is echt een feestje om mee te werken. Je ziet vanaf de bovenkant wat er gebeurt en hoeft de airfryer niet steeds open te halen. Super handig, want normaal gesproken haal ik die 10 keer open in 10 minuten. 😆
IngrediëntenÂ
- 2 eieren
- Bloem
- Paneermeel
- 1 kipfilet (150 gr)
- Handje ijsbergsla
- 1 afbak-vloerbrood
- Peper en zout
- 4 plakjes bacon
- 1 eetlepel strooikaas
- Peterselie voor de garnering
Voor de dressing:
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels strooikaas
- Peper en zout
- Snuf knoflookpoeder
- 1 theelepel mosterd
- sap van 1/2 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Vul een pannetje met water en kook hier 1 eitje in voor ongeveer 7 minuten. Spoel daarna af met koud water.
- Mix de Griekse yoghurt, mayonaise, strooikaas, knoflookpoederpoeder, peper en zout door elkaar in een kommetje voor de dressing.
- Snijd een citroen doormidden en voeg ook het sap van een halve citroen, een theelepel mosterd en een scheutje olijfolie toe aan de dressing.
- Verwarm het afbak-vloerbrood in de oven, voor hoelang er op de verpakking staat aangegeven.
- Vul een kommetje met bloem, een kommetje met geklutst ei en kommetje met paneermeel.
- Bestrooi de kipfilet met peper en zout en haal deze door het bakje met bloem, dan door het bakje met ei en dan door het bakje met de paneermeel.
- Zorg ervoor dat de kipfilet bij elke laag volledig bedekt is en besprenkel met olijfolie of spray met bakspray.
- Bak de kipfilet krokant in de airfryer voor 12-13 minuten op 200 graden.
- Bak 4 plakjes bacon in een pan met een heel klein beetje olijfolie en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.
- Snijd het afgebakken brood in plakken en besmeer met de dressing.
- Beleg met ijsbergsla, leg hier overheen de krokant gebakken kipfilet en besmeer vervolgens nog een keer met de dressing.
- Leg het eitje bovenop de sandwich, snijd doormidden en top af met de bacon, peterselie en wat strooikaas.
- Bekijk hier de video!