Cappuccino haverkoeken

7 februari 2022

Cappuccino haverkoeken

Het was de bedoeling van mij om een tussendoortje/healthy snack te bedenken die echt mijn aandacht zou trekken als ik het ergens zou zien liggen.

Nou is het zo, dat ik vaak in lunchrestaurants of winkels kom, waar haverkoeken in de toonbank of zelfs vers óp de toonbank liggen. Áltijd kijk ik er net iets te lang naar en blijf ik denken “wél lekker Lucia, neem mee voor tussendoor!!”. Toch heb ik er nog nooit een meegenomen. 🤷🏼‍♀️

En hetgeen wat ik bijna altijd bestel in zo’n lunchrestaurant of ander tentje, is een lekkere grote kop cappuccino met een dikke laag schuim (het liefst met zo’n lekker bitterkoekje ernaast) (of een glaasje met karamel en slagroom die je bij romyskitchen in Volendam altijd krijgt ).

Nu heb ik het tussendoortje bedacht waar ikzelf gewoon héél blij van wordt. Met de noten, kokosolie en havermout van koro heb ik cappuccino haverkoeken gemaakt die jij lekker mee naar werk/school kan nemen en je dag nog iets leuker wordt dan hij al is.

Het was even spannend of het een geslaagd recept was, maar toen ik de kokosolie (deze is zoveel beter dan die normale van AH) uit de oven rook, begon ik al te watertanden.

10 koekjes

Ingrediënten

• 150 gr havermout Koro

• 70 gr amandelmeel

• 1 ei

• 120 gr ongezouten noten Koro

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf kaneel

• Snufje zout

• Half zakje bakpoeder (+-7 gr)

• 3 eetlepels kokosolie Koro

• 2,5 zakje cappuccinopoeder

• 1 eetlepel agave siroop of ahornsiroop

• 3 eetlepels zwarte koffie (of cappuccino, mocht je die thuis kunnen zetten)

• 1 rijpe banaan

• 3 eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding

• Begin eerst met het zetten van een kopje zwarte koffie of eventueel cappuccino.

• Snijd de noten allemaal heel fijn en doe deze samen met de havermout, amandelmdel, zout, 1 theelepel vanille aroma, bakpoeder, agave of ahornsiroop en kaneel in een kom. Roer alles goed door elkaar met een spatel of lepel.

• Voeg nu de koffie en het ei toe. Roer dit heel goed door elkaar.

• Laat de kokosolie smelten in een pan en schenk dit in de kom.

• Voeg nu 2 zakjes cappuccinopoeder toe en kneed alles nu even kort, maar krachtig met je handen.

• Maak met je handen balletjes van het deeg en leg ze verdeeld over een bakplaat met bakpapier. Druk ze iets aan zodat er een platter rondje ligt. Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

• Meng ondertussen in een kommetje de banaan met de yoghurt, 1 theelepel vanille aroma en 0,5 zakje cappuccinopoeder. Roer alles goed door.

• Wanneer de koekjes zijn afgekoeld schep je op ieder koekje wat van het mengsel.

• Garneer de koekjes met nog wat fijngesneden nootjes.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies