Cake met pistachecrème en chocola

29 december 2022

Cake met pistachecrème en chocola

Voor het kerstdessert met vriendinnen wilde ik weer eens wat nieuws bedenken. Ik ben zelf gek op toetjes met koek, chocola en karamel, maar het was tijd voor iets anders. Daar kwamen deze roombotercakejes met pistachecrème uit en die vielen goed in de smaak.

Het is altijd een beetje spannend wanneer andere mensen mijn nieuwe recepten proeven, want ik proef het dan meestal zelf ook voor het eerst. “En? En? En? Hoe is het? Is het wel lekker? Kan dit wel online?”, zijn vragen die door mij veel gesteld worden op dat moment. “JOA JEGAT. Oeeee. Ja dit is TOP. ZOOOO mega lekker. DUT IS NIET NERMOAL”, zijn antwoorden die ik dan vaak in het Volendams te horen krijg. Daar doe ik het natuurlijk voor.

Deze toetjes zijn super makkelijk te maken en dat willen we natuurlijk allemaal. Lekker begin of einde van het oudjaardinner

6 desserts

Ingrediënten

  • 1 roombotercake
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr pistachenootjes + beetje extra voor garnering
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 3-4 eetlepels water
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • Handje maltesers
  • Reep melkchocolade

Saus:

  • 200 gr bevroren frambozen
  • 3 eetlepels geleisuiker
  • 3 eetlepels water
  • Maizena

Bereiding

  • Snijd de roombotercake in de lengte in plakken. Maak plakjes van ongeveer 10 cm in de lengte en 3 cm in de breedte.
  • Maal de 200 gr pistachenoten fijn in een foodprocessor. Voeg vervolgens de ahornsiroop en het water toe en maal opnieuw fijn, totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Schep het mengsel in een kom, voeg hier de vanille aroma en mascarpone aan toe en roer goed door elkaar met een spatel of lepel.
  • Schep alles in een spuitzak en maak mooie toefjes op de plakjes cake.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en verwarm dit op het vuur. Wanneer de frambozen helemaal zacht zijn, alles roze kleurt en er een sausje ontstaat, zet je het vuur uit. Zet een vergiet op een kommetje en giet alles uit de pan hierin. Druk alles goed aan, zodat de saus door het vergiet komt. Laat dit een tijdje koud worden in de koelkast.
  • Voeg na een tijdje wat maizena toe aan de saus, zodat deze wat dikker wordt.
  • Snijd de maltesers een beetje fijn. Verdeel deze, samen met wat fijngesneden pistachenoten over de cake met room.
  • Rasp flink wat chocola over de room en schenk wat van de saus over de cake.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies