Caesar salade

29 november 2021

Caesar salade

Iets wat ik graag bestel op een warme dag of gewoon als lunch is een caesar salade. Máár, alleen als hij goed gevuld is en ik daarna ook echt vol zit. Dat gebeurt lang niet altijd namelijk.

Zelf maak ik ook graag en regelmatig salades, maar het viel mij op dat ik een caesar nog nooit gemaakt heb (huh!?!).

Hierbij mijn versie van de caesarsalade, die in ieder geval héél goed gevuld is, enorm lekker fris is en niet onbelangrijk: super makkelijk om te maken.

Een perfecte lunch dus!

1 salade

Ingrediënten

• 2 baby romaine sla

• 6 ansjovis filets uit blik

• 5 cherrytomaatjes

• 1 kipfilet

• Kipkruiden

• 1/2 avocado

• 2 eieren

• 4 plakjes bacon

• 2 handjes vlinderpasta

• Parmezaanse kaas snippers voor garnering

• 3 eetlepels caesardressing

Bereiding

• Snijd de kipfilet in plakken of kleinere stukjes en bestrooi deze met kipkruiden. Zorg ervoor dat de kipkruiden goed verdeeld zijn over alle stukjes. Bak deze in een pan met olijfolie.

• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en voeg de vlinderpasta toe. Kook deze zolang als aangegeven staat op de verpakking en giet af.

• Vul diezelfde pan weer met wat nieuw water en breng weer aan de kook. Kook de eieren zo’n 9 minuten.

• Snijd de tomaatjes in drieën en de avocado in lange plakken en dan weer in tweeën.

• Zet een pan op het vuur en laat goed warm worden (let op: geen olie. Er komt genoeg vet van de bacon af). Leg de plakjes bacon naast elkaar in de pan. Laat ze even 2-3 minuten krokant worden en draai om. Als ze donker en krokant zijn, zijn ze klaar.

• Pluk de blaadjes één voor één van je krop baby romaine sla en haal steeds het harde onderkantje eraf! Doe de sla met de vlinderpasta in een kom en voeg de dressing toe. Roer alles goed door elkaar en schep dit alles nu op je bord.

• Snijd de plakjes bacon en ansjovis filets in tweeën.

• Verdeel de gebakken kip, tomaatjes, avocado, bacon, ansjovis en wat parmezaanse kaas snippers over je bord.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies