Butternut squash curry

24 maart 2023

Butternut squash curry

Een tijdje geleden vroeg iemand of ik butternut squash curry wilde maken. Ik had in eerste instantie geen idee wat het was, maar toen ik het opzocht, trok het gelijk mijn aandacht. Alles met pompoen trekt mijn aandacht..

Het heeft even geduurd voordat ik het recept af had en ging maken, maar ik heb hem gemaakt, geproefd en goedgekeurd. Het is dat ik momenteel een beetje begin te snappen dat ik die hele pan niet alleen op mag/kan eten, anders had ik het zeker gedaan.

Bij iedere curry die ik nu eet, vraag ik mezelf steeds af hoe het kan dat ik hier niet van hield. Ik zie de afgelopen jaren echt als verloren jaren hahaha.

Duur: 40-45 minuten

3 personen

Butternut squash curry

Ingrediënten

• 1 flespompoen

• 250 ml kokosmelk

• 300 ml water

• 1 blokje groentebouillon

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 1/3 rode peper

• 1 citroen

• 1 eetlepel Garam masala kruiden Jonnie Boer

• 2 theelepels kerriepoeder

• Peper en zout

• 1 theelepel Kurkuma

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel gemalen komijn

• 1,5 eetlepel rode curry pasta

• 250 gr kikkererwten

• 150 gr spinazie

• Handje cashewnoten

• Eventueel koriander

Serveer deze curry met rijst, naanbrood, aardappeltjes of pasta.

Bereiding

• Schil de pompoen, snijd door de helft en verwijder de zaadjes en snijd vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout over. Zet de bakplaat voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.

• Breng een pan met 300 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erover. Zet het vuur gelijk laag.

• Snijd de knoflook, ui, peper (zonder zaadjes) en gember fijn. Bak dit in een grote pan met gesmolten boter.

• Voeg de currypasta toe en roer goed door. Voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe.

• Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, garam masala kruiden, peper en zout, gemalen komijn en kurkuma toe aan de pan. Roer goed door. Knijp de citroen uit boven de pan.

• Schep vervolgens de helft van de pompoenblokjes toe aan de pan en maal dit fijn met een stamper of handmixer.

• Voeg vervolgens de rest van de pompoenblokjes, de spinazie, kikkererwten en cashewnoten toe aan de pan.

• Garneer eventueel met wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies