Dit recept is makkelijk voor te bereiden en het vult enorm. Dat is alles waar je naar opzoek bent toch? En oja: het is nog lekker ook!
In Amerika at ik regelmatig een burrito en het stond ook op veel menukaarten. De variant met zwarte bonen vond ik het lekkerste.
Deze kun je koud eten, maar je zou ‘m ook even kort om en om warm kunnen maken in een droge koekenpan. Hmmmm…
6 halve burrito’s
Duur: 45 minuten
Burrito’s
Ingrediƫnten
- 3 grote tortillawraps
- 1 gele ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/3 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/4 theelepel gemalen korianderpoeder
- 150 gram half om half gehakt
- 6 eetlepels zwarte bonen
- 3 eetlepels mais uit blik
- Koriander naar wens
- Chipotle mayonaise
- Peper en zout
- Citroensap
- +- 75 gram witte rijst
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de knoflook en ui fijn. Bak in een pan met wat olijfolie.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en strooi er peper en zout over.
- Voeg nu de rijst toe aan de pan, voeg ongeveer 2 theelepels citroensap toe en strooi dan de paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander over de pan.
- Verwarm de wraps kort als je dat wilt en schep dan een deel van het mengsel aan de bovenkant van de wraps in het midden.
- Verdeel wat van de zwarte bonen, mais, koriander (naar wens) over het mengsel, schenk er nog wat citroensap over en voeg wat Chipotle mayonaise toe.
- Vouw nu eerst de zijkanten van de wrap naar binnen en rol ‘m dan op.
- Herhaal dit 3x (of totdat de pan leeg is) en snijd dan de wraps doormidden.
- Je zou ze ook om en om kunnen bakken in een droge koekenpan. Snijd ze dan daarna pas doormidden.
- Serveer eventueel met wat extra saus.