Burrata toast

1 juni 2022

Burrata toast

Hetgeen wat ik echt iedere dag kan eten is burrata. Het kan voor mijn gevoel ook echt op ieder gerecht, want het maakt alles lekkerder, romiger en kaziger (is dat een woord?).

Ik ga vaak naar Italiaanse restaurants en bestel 9 van de 10 keer burrata als voorgerecht. Hij wordt altijd anders geserveerd. Ik hou ervan.

Zelf maak ik er ook graag gerechten mee en daarom wilde ik nu eens een broodje met burrata. Bij een sneetje brood met die romige kaas alleen ga ik al bijna huilen van geluk, maar als er dan ook nog knoflook (en meer) bij komt, wordt het natuurlijk wel érg aantrekkelijk.

Wanneer de tomaatjes, paprika en knoflook in de oven zitten, zul je de deuren even tegen elkaar open moeten zetten en de afzuigkap op de hoogste stand, maar je krijgt er wél wat voor terug.

Het is dat de groenten in de oven moet, anders is het broodje binnen 2 minuten klaar. Lekker en snel = top combinatie.

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 dikke sneetjes bruin vloerbrood

• Olijfolie

• Balsamico stroop

• 1 puntpaprika

• 8 trostomaatjes

• 1 grote teen knoflook

• 1 burrata

• Basilicumblaadjes

• Peper en zout

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 190 graden.

• Snijd de paprika in reepjes en verdeel deze samen met de tomaatjes over een bakplaat met bakpapier.

• Pers het teentje knoflook uit boven de schaal en meng deze een beetje met de tomaatjes en paprikareepjes.

• Bestrooi alles met peper en zout, besprenkel het met olijfolie en zet de schaal voor 20-25 minuten in de oven.

• Snijd dikke plakken van het brood af.

• Verwarm wat olijfolie of eventueel boter in een pan en laat warm worden. Bak de sneetjes brood hier om en om in, zodat ze een klein beetje krokant worden. Doe dit niet te lang.

• Beleg de broodjes met de tomaatjes en paprikareepjes. Verdeel daarop de opengesneden burrata.

• Garneer de broodjes met wat balsamicostroop en basilicumblaadjes.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies