Burrata toast met vijgen

24 oktober 2022

Burrata toast met vijgen

Vijgen is iets wat voor m’n gevoel veel te weinig wordt gegeten. Zelf eet ik het tegenwoordig vaker, want het is zo lekker. Of je het nou in de oven doet of niet.

In mijn lunchpauze wilde ik een simpel broodje maken, waar ik niet veel tijd voor nodig zou hebben. Op dat moment heb ik alles wat ik lekker vond weer even bij elkaar opgeschreven en daar kwam dit broodje uit.

Er zit namelijk burrata onder en I love burrata!

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 plakken vloerbrood bruin

• 4 Vijgen

• 1 Burrata

• Honing

• Peterselie

• Olijfolie

• 4 plakjes parmaham

• 2 eetlepels pistache noten

• Grote hand rucola

Bereiding

• Snijd de plakken brood, besprenkel deze met wat zout en olijfolie en zet ze voor ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, totdat ze krokant zijn.

• Verdeel de rucola over beide broodjes en verdeel daarover de burrata.

• Besprenkel de broodjes alvast met wat honing en eventueel een klein beetje olijfolie.

• Snijd de vijgen in dunne plakken en leg die op de burrata.

• Snijd de pistache nootjes en wat peterselie fijn en verdeel dit over de brodjes. Garneer alles met lekker wat honing.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies