Burrata salade

26 juli 2021

Burrata salade

Op vakantie in Griekenland zag ik veel gerechten met burrata op de kaart staan. Ik had toen wel eens mozzarella gegeten, maar burrata nog nooit. Wat ik niet ken, wil ik graag proberen, dus ik heb het twee keer besteld en ik vond het echt geweldig.
Het is de zachtere en romigere versie van de mozzarella kaas.

Ik wilde thuis ook eens een lekkere salade maken met burrata en dat is 100% zeker gelukt, want wat was dit lekker!
Snijd de bol kaas op je bord open en meng het met alles samen.
Écht genieten en ideaal voor de warmere dagen.

1 persoon

Ingrediënten

  • 1 doosje rode & oranje tomaatjes (geel kan ook)
  • 1/2 avocado
  • +- 10 groene olijven
  • 2 geroosterde bruin broodjes
  • 1 burrata
  • Handje basilicumblaadjes
  • Basilicumkruiden
  • Olijfolie
  • Gepelde pistachenoten

Bereiding

  • Rooster je broodje een paar minuten in het broodrooster. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaatjes en olijven in tweeën of drieën als ze groot zijn. Verdeel dit allemaal over je bord en leg de burrata in het midden.
  • Strooi de pistachenootjes over je bord.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en strooi deze er samen met het brood ook overheen.
  • Leg de basilicumblaadjes ertussen en strooi de kruiden over je burrata en over de rest van je bord.
  • Als laatste schenk je een klein beetje olijfolie over je bord. Enjoy!

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies