Burrata met groene asperges en notentapenade

18 juni 2022

Burrata met groene asperges en notentapenade

Op deze foto zie je een van de makkelijkste gerechten ooit, maar van dit soort bordjes word ik wel echt het allergelukkigste.

Burrata + notentapenade = heaven

Een paar weken geleden was ik op citytrip naar New York en overal op de kaart stond burrata. Je snapt dat ik dat het liefste als ontbijt, lunch en diner eet, máár dat gaat zelfs mij iets te ver.

Toen wij bij een super goed Italiaans restaurant aten, zag ik als voorgerecht burrata met groene asperges en noten op de kaart staan. Ik was gelijk verkocht.

Je snapt dat ik toen echt volop aan het genieten was van mijn leven. Met het zonnetje op m’n rug op het terras, goed Italiaans eten, heerlijke wijn en cocktails (pasta + dessert was ook amázing) en goed gezelschap. I love it!

Wanneer ik die burrata binnen 2 minuten op at, dacht ik 2 dingen.

1: “Dit moét ik thuis ook maken, want dit lust iedereen!!”

2: “Waarom heb ik mijn eten zo snel op en doet mijn achterbuurvrouw er al een half uur over!?🤯”

2 personen

Ingrediënten

• 1 doosje groene aspergetips (+- 10 pp)

• 8 plakjes rookvlees

• 2 burrata’s

• 1 eetlepel cashewnoten

• 1 eetlepel pistache noten

• 1 eetlepel pecannoten

• Scheut walnootolie

• 6 theelepels groene pesto

• Peper en zout

Bereiding

• Bak de aspergetips in een pan met olijfolie en wat peper en zout.

• Meng de noten met de walnootolie in een foodprocessor en maal fijn, totdat er een soort notentapenade ontstaat (let op: niet té fijn, als pasta).

• Beleg de borden met de asperges. Haal de burrata’s beide open en leg die aan de ene kant naast de asperges.

• Schep de notentapenade naast de burrata en vouw de plakjes rookvlees dubbel aan de andere kant van de asperges.

• Schep aan 3 kanten van het bord 3 theelepeltjes groene pesto en schenk als laatste nog een kleine scheut walnootolie over de burrata.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies