BURRATA IN TOMATENSAUS
Wat ben ik toch gek op burrata. Ik kan het iedere dag eten en ook dan geniet ik iedere dag van iedere hap. Zó lekker vind ik het.
Ik eet het tegenwoordig iets minder vaak, want ik moet variëren met recepten en kan niet 4 dagen in een week burrata eten.
Dit bordje doet het goed als bijgerecht op de Kersttafel. Leg er wat broodjes bij en eet met z’n allen deze burrata met tomatensaus op. Wedden dat het bord binnen 1 minuut leeg is.
2 personen
Duur: 10 minuten
Burrata in tomatensaus
Ingrediënten
- 1 burrata
- 70 gram tomatenpuree
- 150 ml kookroom
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel (1 groot takje) tijm
- Snuf knoflookpoeder
- Peper en zout
- Sriracha mayonaise
- 1 baby romaine sla (is te vervangen door brood)
- 1 eetlepel hazelnoten
Bereiding
- Verwarm de kookroom en tomatenpuree in een pan.
- Voeg hier de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout, Italiaanse kruiden en tijm aan toe en roer goed door elkaar. Let op: het moet niet gaan pruttelen !
- Verdeel de tomatensaus met een lepel over het bord en leg de burrata in het midden.
- Snijd de sla in stukjes (dit kun je ook vervangen door brood) en verdeel over het bord.
- Garneer alles met wat sriracha mayonaise en fijngehakte hazelnoten.