Dit is een hapje waarvan ik nu al weet dat iedereen hem lust. Een kipcocktailtje doet het namelijk altijd goed bij de visite.
Zelf vind ik een viscocktail ook hartstikke lekker, maar deze met kip is ook geweldig. Ik maakte deze al eens in een glas, maar op een broodje is ‘ie ook geweldig. Ik weet zeker dat je er veel moet maken, want iedereen zal er meerdere opeten 😉
Dit hapje staat overigens ook heel snel op tafel. Je kan alles al voorbereiden. Zo hoef je alleen nog het mengsel op de broodjes te doen. Hoe simpel is dat?
10 broodjes
Duur: 15 minuten
Bruschetta kipcocktail
Ingrediënten
- Ijsbergsla
- 1 stokbrood wit
- 200 gr gerookte kipstukjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels cocktailsaus
- 150 gr mangostukjes
- 1/2 appel
- Snuf paprikapoeder
- Peper en zout
- 8 takjes bieslook
- 1 mandarijn
Bereiding
- Snijd het stokbrood in plakjes en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet de broodjes 8 minuten op 18o graden in de oven. Wil je liever een zacht broodje? Vergeet deze stap dan en snijd het stokbrood alleen in plakjes.
- Snijd de mangostukjes in kleinere stukjes, de gerookte kip in kleine stukjes en de appel in kleine stukjes. Meng dit met de cocktailsaus, mayonaise, paprikapoeder, peper en zout in een diep bord.
- Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
- Pel de mandarijn en snijd deze een beetje kleiner. Voeg dit toe aan het bord, maar hou een beetje apart voor de garnering. Gebruik je mandarijn uit blik? Doe dan hetzelfde.
- Beleg de broodjes met wat ijsbergsla en schep het mengsel van kip en fruit erop. Garneer met de stukjes mandarijn.