Brownies met karamel en koffie

21 oktober 2021

Brownies met karamel en koffie

Als er iets is dat bijna iedereen lust en waar iedereen blij van wordt, is het wel brownies.

Of het nou een grote brownie is als dessert, of gewoon zo’n klein stukje bij de cappuccino, het is altijd heerlijk.

Als het gezond was, had ik het ook zéker iedere dag gegeten, maar ja..

Deze brownies zijn trouwens ook niet bepaald gezond, maar wél lekker en de koffiesmaak is totaal niet overheersend! Echt een snack voor in het weekend dus.

9 brownies

Ingrediënten

• 130 gr boter

• 120 gr kristalsuiker

• 100 gr pure chocolade

• 100 gr bloem

• 2 eieren

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf zout

• 2 zakjes oploskoffie (3 voor extra smaak)

• 100 ml slagroom

• 200 gr karamelfudge (ik gebruikte lonka fudge)

• Mokkaboontjes

• Nougatine nootjes

Bereiding

• Breng een steelpannetje met water aan de kook (zet hem daarna weer wat lager) en zet er een kom op. Doe de boter in deze kom en laat het helemaal smelten. (Au ben marie)

• Voeg vervolgens de chocola toe en laat deze ook mee smelten. Roer goed door elkaar.

• Zet de kom op het aanrecht en voeg nu de suiker toe aan het mengsel. Roer weer goed door, zodat de suiker goed verdeeld is.

• Nu mag de vanille aroma, het zout en één voor één de eieren erbij.

• Voeg nu de bloem toe aan het mengsel en als laatste de oploskoffie. Zorg ervoor dat je alles goed door roert met een lepel of garde.

• Verwarm de oven op 180 graden. Giet het mengsel in een met bakpapier bedekte brownievorm en bak hem zo’n 30 minuten. Laat daarna goed afkoelen.

• Maak ondertussen in een steelpannetje de slagroom warm. Breng deze niet aan de kook! Voeg de karamelfudge toe en blijf doorroeren totdat de fudge volledig is opgelost.

• Haal het pannetje dan van het vuur. Zo wordt de saus iets dikker.

• Giet de saus vervolgens over de brownie (nog wel in de vorm!).

• Garneer hem met mokkaboontjes en nougatine nootjes. Zet hem nu, nog steeds in de vorm, in de koelkast en laat even koud worden.

• Snijd de brownie in 9 stukken.

• Wanneer je ze gaat eten en eventueel in de koelkast bewaard, haal ze dan wel een half uur van tevoren eruit, zodat ze iets zachter worden.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies