Dit broodje kan ik echt iédere dag eten. Ik kan hier geen genoeg van krijgen. Het heeft alles wat ik lekker vind.
Ik maakte deze broodjes jaren geleden al eens en toen werd ‘ie heel vaak nagemaakt. Die maakte ik met warmgerookte zalm en deze met gebakken zalm. Het kan allebei!
Je kan deze broodjes overigens maken als lunch voor jezelf, of als hapje voor allemaal gasten. Je maakt ze dan op een kleiner stukje brood. Hier maak je sowieso indruk mee.
2 broodjes
Duur: 20 minuten
Broodje zalm met scrambled egg
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 gram zalmfilet
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- 6 grote kastanjechampignons
- 1 eetlepel furikake kruiden
- 2 eetlepels geraspte kaas of kaasflakes
- 2 handjes rucola
- 2 plakjes bruin brood (ander soort brood kan ook)
- Japanse mayonaise
- 3 eetlepels ketjap manis
Bereiding
- Snijd de champignons in plakjes en bak deze met wat ketjap manis in een pan met wat olijfolie.
- Strooi peper, zout en paprikapoeder over de zalm en bak deze zo’n 5 om 5 minuten in een aparte pan met olijfolie.
- Wil je de broodjes krokant? Verwarm ze dan met een klein scheutje olijfolie zo’n 8 minuten op 180 graden in de oven. Wil je je broodje zacht? Leg ze dan alvast op je bord en beleg met rucola.
- Kluts de eieren in een kommetje. Laat wat boter smelten in een pan en voeg de eieren toe. Roer rustig van de ene naar de andere kant op middelhoog vuur, zodat de perfecte scrambled egg ontstaat. Voeg achteraf peper en zout toe.
- Beleg de broodjes met rucola nu met het ei, daarop de champignons en daarop de zalm in stukjes gesneden.
- Garneer de broodjes met wat kaas, furikake kruiden en Japanse mayonaise.