Broodje warmgerookte zalm met scrammbled egg

10 juni 2022

Broodje warmgerookte zalm met scrammbled egg

Kunnen jullie je dit broodje van café de dijk nog herinneren 2 maanden geleden? En vond je hem zo lekker dat je hem het liefste zelf ook na wil maken? Dat kan!

Over dit broodje, die zo simpel te maken is, heb ik zoveel complimenten gekregen. Het ene na het andere berichtje vloog mij om de oren via Facebook, Instagram of Whatsapp. Echt super leuk om te horen.

De combinatie van alles op dit broodje is lekker. Een broodje met scrammbled egg bestel ik vaak als lunch, maar daar kies ik vaak ook zalm bij. Wanneer er dan nog Japanse mayonaise overheen gaat en champignons (my forever fave) onder liggen, is het een echt Lucia broodje.

In eerste instantie had ik niet eens verwacht dat dit broodje een knaller zou worden en daar was ik eigenlijk ook een beetje bang voor. Het tegendeel is zeker bewezen, dus daarom heb ik hier het recept voor jullie. Hij staat binnen een paar minuten op tafel.

Ps. Hebben jullie het broodje kip-pesto of de pasta met kaassaus al geprobeerd deze maand? Die zijn toch zo enorm lekker!!!

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 snedes dik wit brood

• 2-3 eieren

• Scheut water

• Peper en zout

• 1 grote warmgerookte zalmmoot of 2 kleine

• Furikake kruiden

• Japanse mayonaise

• 2 handjes rucola

• +- 5-6 grote champignons

• Scheut ketjap manis

• Handje geraspte kaas

Bereiding

• Snijd de champignons in plakjes en bak deze met wat ketjap in een pan met wat olijfolie.

• Kluts de eieren in een kommetje met wat peper en zout en een kleín scheutje water. Verwarm een klein beetje olijfolie in een pan. Voeg de geklutste eieren toe en roer dit, totdat er een perfect roerei ontstaat.

• Snijd 3 snedes brood en verwarm deze kort in de oven, zodat ze een beetje knapperig worden.

• Verwarm de zalmmoot/moten 30 seconde in de magnetron.

• Beleg de sneetjes brood eerst met wat rucola. Daarop schep je de champignons met daar weer op het roerei.

• Verkruimel nu de zalmmoten over de broodjes, strooi er wat furikake kruiden en wat geraspte kaas over en spuit wat Japanse mayonaise over de broodjes.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies