Broodje warme beenham

8 mei 2023

Broodje warme beenham

We beginnen de maandag met een heerlijk broodje warme beenham. Hij staat binnen een kwartier op tafel, dus je zou dit broodje makkelijk even in je pauze kunnen maken.

Met een broodje beenham denk ik altijd aan een festival. Eigenlijk aan het derde klaphek festival met hemelvaart in Volendam. Ik heb daar ooit een broodje warme beenham met honing mosterd gegeten en daardoor link ik die twee nu voor altijd met elkaar.

Toevallig is het over twee weken weer Hemelvaart en dan zitten wij weer in datzelfde park.

1-2 personen

Duur: 15 minuten

2 broodjes warme beenham

Ingrediënten

• 2 bruine bollen

• 6 plakken beenham

• 2 handjes romana sla

• 2 eetlepels honing mosterd saus

• Handje pecannoten

• 7 champignons

• Scheut ketjap manis

• 1 gele ui

• 1 bosui

Bereiding

• Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak deze in een pan met olijfolie.

• Schenk de ketjap bij de pan, blijf even roeren en voeg vervolgens de beenham (in tweeën gesneden) toe. Bak lekker mee.

• Verwarm de broodjes in de oven en snijd door tweeën.

• Beleg de broodjes met de sla en schep de champignons, ui en beenham op het broodje.

• Garneer de broodjes met lekker wat honing mosterd saus, pecannoten en fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies