Het is zo simpel, maar wel méga lekker. Dit kan echt iedereen maken, maar je moet wel van een beetje pit houden. Anders zou je eventueel het pepertje weg kunnen laten, of wat citroensap uitknijpen als garnering…
In mijn beginperiode van Food Places maakte ik eens een broodje hete kip en ik had helemaal geen verwachtingen. Deze 3 broodjes at ik rustig ‘s middags op m’n vrije dag en later deelde ik het recept. Mijn inbox ontplofte en iedereen maakte deze. Daarom nu een vernieuwde versie, want als ik terugkijk naar al die oude recepten denk ik: dit kan beter !!
Je hoeft niet per sé hetzelfde stokbrood te gebruiken als ik. Heb je liever rustiek? Geen probleem. Wil je liever bruin? Dat kan ook!
2 personen
Duur: 20-25 minuten
Broodje hete kip
Ingrediënten
- 250 gr kipfilet
- Peper en zout
- Snuf kipkruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode paprika
- 10 cherrytomaatjes
- 3 snoepkomkommers
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1/2 rode peper
- 2 handjes ijsbergsla
- Sriracha mayonaise
- Kaas om te raspen
- AH petit stokbrood wit (kan ook ander stokbrood zijn)
Bereiding
- Snijd het stokbrood in de lengte doormidden.
- Snijd de kip in hele kleine stukjes, de peper (zonder zaadjes) en paprika fijn, de komkommer in plakjes en de tomaatjea door de helft.
- Bak de peper, kip en paprika in een pan met olijfolie. Voeg hier peper, zout, paprikapoeder en kipkruiden aan toe en na een paar minuten de ketjap manis.
- Beleg je stokbrood met ijsbergsla en verdeel daarover de komkommer en tomaatjes. Schep dan alles uit de pan erover.
- Garneer de broodjes met sriracha mayonaise en flink wat geraspte kaas.