Broodje gerookte makreelfilet

14 november 2022

Broodje gerookte makreelfilet

Een simpel en gezond broodje is ook weleens fijn om te delen (en te eten). Bij deze dus een broodje gerookte makreel.

Toen ik nog in de viswinkel werkte, at ik dagelijks kleine stukjes makreel en als ik eenmaal begon, kon ik ook niet meer stoppen. Ik vond het heerlijk en nu ik een andere baan heb, eet ik het eigenlijk nooit meer. Vandaar het idee van dit broodje.

Gerookte makreelfilet is vet, maar het zijn gezonde vetten en daarom is zo’n broodje (met niet al te veel makreel erop) super goed voor je.

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 bruine pistolets

• 1 gerookte makreelfilet

• 2 handjes romana sla

• Peper

• 1 bosui

• 1 vleestomaat

• 2 theelepels kappertjes

• Chilisaus (sweet of hot)

• 1 ei

Bereiding

• Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook het ei zo’n 7-8 minuten. Spoel deze koud af.

• Verwarm de pistolets in de oven zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de tomaat in plakjes.

• Beleg de broodjes met de sla en daarop de tomaat. Verdeel daarover de stukjes gerookte makreel.

• Garneer alles met fijngesneden bosui, kappertjes, het gekookte ei en chilisaus.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies