Broodje gamba piri piri

22 augustus 2021

Broodje gamba piri piri

Veel mensen weten in het weekend niet wat zij moeten eten. Een ingewikkelde maaltijd en lang in de keuken wordt hem niet en een simpel patatje oorlog is weer te makkelijk. Aangezien ik een broodje kaas, worst, of vlokken echt té simpel vind op mijn vrije dag, heb ik een broodje gemaakt die absoluut niet moeilijk is om te maken, maar hij is wel echt om je vingers bij af te likken. Gamba’s met piri piri saus is trouwens altijd lekker als je het mij vraagt.

1 persoon
Ingrediënten
  • 2 pistolets
  • +- 10 gamba’s
  • Piri piri saus
  • 2 handjes rucola
  • Peper en zout
  • Handje taugé
  • Handje worteljulienne
  • Kiemgroenten
  • +- 4 radijsjes
  • 1 bosuitje

Bereiding

  • Zet een steelpannetje met water op het vuur en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt, voeg je de worteljulienne en taugé toe. Kook dit zo’n 2,5 minuut en giet af.
  • Bestrooi de gamba’s met peper en zout en bak deze in een pan met olijfolie. Voeg, als de gamba’s bijna klaar zijn, zo’n 2-3 eetlepels piri piri saus toe. Roer goed door.
  • Snijd de bosui in ringen en de radijs in plakjes en vervolgens in partjes.
  • Snijd de pistolets doormidden en beleg deze met rucola. Vervolgens leg je de wortel/taugé mix erop. Hierboven komen de gamba’s en daar weer boven komt de kiemgroenten met radijs.
    Garneer alles met wat bosui en schep nog wat piri piri saus over het geheel.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies