Brioche met crispy gamba

1 augustus 2022

Brioche met crispy gamba

Yesss, een nieuwe maand, dus een nieuw broodje en nieuwe pasta bij café de dijk! Deze hele maand kun je genieten van een truffelburger of kerriepasta. Ik zou ze zéker allebei even proeven.

Afgelopen maand kon iedereen genieten van een brioche broodje met guacamole, crispy gamba en onder andere siracha mayo. Zelf vond ik die echt super lekker.

Ik weet dat ik nu wéér een broodje online zet, maar ik hoop dat iedereen deze gaat maken als lunch. Ik zou hem vanmiddag in ieder geval zo weer lusten.

Gamba’s en kip bijvoorbeeld vind ik normaal gebakken heel lekker, maar met zo’n crispy korst wordt het altijd toch iéts lekkerder (en ongezonder). De krokante brioche eronder maakt het dan natuurlijk helemaal af.

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 grote snedes brioche brood

• 1 bosuitje

• 3 kleine theelepels kappertjes

• 5 cherrytomaatjes

• Gamba’s

• Paneermeel

• 2 eieren

• Peper en zout

• 1 avocado

• Mespunt chilivlokken

• Snuf paprikapoeder

• Snuf cajunkruiden

• 3 theelepels citroensap

• 3 handjes rucola

• Siracha mayo

Bereiding

• Kluts de eieren in een kommetje en vul het andere kommetje met paneermeel.

• Bestrooi de gamba’s met peper en zout en haal deze eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit 1 keer.

• Bak de gamba’s krokant in een pan met een laagje olijfolie. Voeg hier wat cajunkruiden aan toe.

• Prak de avocado met het citroensap, de chilivlokken en wat peper fijn.

• Snijd plakken brioche brood af en laat een klein beetje olijfolie warm worden in een pan. Maak de broodjes hier kort krokant in.

• Snijd de bosui fijn en de tomaatjes in plakjes.

• Beleg de broodjes met wat rucola. Verdeel daarover het avocado mengsel met daarop de krokante gamba’s.

• Garneer de broodjes met de kappertjes, tomaatjes, bosui en siracha mayo. Strooi als laatste nog wat paprikapoeder over de broodjes.

Bekijk ook deze recepten

Romige pasta met asperges en zalm
Cappuccino cheesecake in glas
Fish and chips taco’s
Eiwitrijke broodjes tonijnsalade
Cookies