Crabsalade is iets waar je van houdt of niet. Ik ben in ieder geval een echte fan, al eet ik het niet heel vaak (lees: iedere dag saaie crackers met kipfilet als lunch).
Ook dit is iets wat ik zelf natuurlijk eens na wilde maken, maar net weer even op een andere manier. En dat is gelukt.
Het is een brioche (ik hou zó van brioche!!) met baby romaine sla, taugé, avocado, zelfgemaakte crabsalade, rivierkeeftjes en bieslook. Deze combinatie is zó goed.
3 broodjes (let op: je houdt flink wat salade over. Lekker om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld)
Ingrediënten
• 200 gr crab chunks
• 3-4 eetlepels mayonaise
• 2 theelepels ketchup
• Snuf paprikapoeder
• Kwart citroen uitgeknepen
• Klein snufje chilipoeder
• 20-30 gr rivierkreeftjes ter garnering
• 4 takjes bieslook
• Peper
• 3 brioche broodjes
• 3 blaadjes baby romaine sla
• 1/2 avocado
• Handje taugé
• 9 mandarijntjes uit blik
Bereiding
• Hak de crab fijn met een scherp mes en doe deze in een diep bord of kom. Snijd de mandarijntjes in tweeën of drieën.
• Voeg hier de mayonaise, ketchup, paprikapoeder, chilipoeder, citroen, mandarijntjes en wat peper aan toe en roer goed door met een lepel.
• Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de taugé twee minuten. Giet af en laat even afkoelen.
• Ontvel de avocado en snijd één helft in dunne plakken.
• Snijd de brioche vanaf de bovenkant in de lengte door (niet helemaal, beide kanten moeten van onder nog aan elkaar zitten).
• Pluk 3 bladeren van de sla en snijd ieder blad in de lengte door, zodat je er 6 hebt.
• Beleg je broodje aan beide kanten met de sla, dan aan beide kanten met een plakje avocado, in de midden wat taugé en daarop lekker wat crabsalade.
• Garneer je broodje met wat rivierkreeftjes en fijngesneden bieslook.