Brioche met brie en romige champignons

14 november 2021

Brioche met brie en romige champignons

Een lunch is bij veel mensen gewoon iets simpels dat vaak even snel wordt gegeten. Een volkoren broodje kaas, een kommetje yoghurt of een cracker met kipfilet bijvoorbeeld.

Ikzelf heb meestal ook een “saaie” en snelle lunch en dacht nu ‘Lucia, doe eens gek en maak ook hier een feestje van.” Zo gedacht zo gedaan.

Er lag thuis nog wat brioche brood, wat echt méga lekker is, maar ook had ik champignons en brie thuis. Met een lekker sausje en een uitje werd deze lunch meer dan een feestje.

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 plakken brioche brood

• 3 dunne plakjes brie

• Handje rucola

• +- 5 champignons

• Druk ketchup

• Scheut ketjap manis

• 1 bosuitje

• Handje gebakken ui

Bereiding

• Snijd het brood in 3 dikke plakken. Bak deze in een pan met een laagje olijfolie om en om krokant. Leg ze alvast op je bord.

• Snijd de champignons in dunne plakjes. Bak deze in diezelfde pan met olijfolie met de ketchup en ketjap.

• Snijd de brie in dunne plakken en snijd dat plakje weer in tweeën.

• Beleg het brood met wat rucola, daarop wat brie en daarop de champignons.

• Garneer de broodjes met wat gesneden bosui en gebakken ui.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies