Wil je lekker, hartig en ook vullend ontbijten? Dan is dit echt een recept voor jou!
Ik ben echt gek op scrambled egg en eet dit het liefst iedere dag. Deze bowl was voor mij dan ook een feestje, want alle overige ingrediënten zijn ook mega lekker. Na dit ontbijt ben jij klaar voor de dag, of voor een zware sportsessie. Dit recept zit vol eiwitten.
Je hoeft dit overigens niet alleen als ontbijt te eten, want geloof mij maar: dit is ‘s middags of ‘s avonds ook hartstikke lekker haha.
1 breakfastbowl
Duur: 20 minuten
Breakfastbowl
Ingrediënten
- 2 eieren
- 5 champignons
- 50 gram gerookte kipfilet
- 2 handjes spinazie
- 1 eetlepel cashewnoten ongezouten
- Peper en zout
- 1/2 avocado
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 9 cherrytomaatjes
- Snuf paprikapoeder
Bereiding
- Kluts de eieren in een kom. Laat een klont boter smelten in een pan en voeg het ei toe. Roer deze met een rubberen spatel rustig door elkaar, zodat je een perfect scrambled egg krijgt. Zet het vuur niet te hoog!
- Bak de spinazie in een aparte pan met een scheut olijfolie.
- Snijd de champignons in partjes en bak deze samen met de tomaatjes in een andere pan met olijfolie. Voeg hier de ketjap, peper, zout en Italiaanse kruiden aan toe.
- Snijd de avocado in reepjes.
- Schep het ei in het midden van het bord en verdeel de spinazie, tomaatjes, avocado, champignons, gerookte kipfilet en cashewnoten eromheen. Garneer met wat extra peper, zout en paprikapoeder.