Bounty bites

21 juli 2023

Bounty bites

Zelf ben ik echt gek op kokos, maar ik weet dat je daar twee kampen in hebt. De één houdt er enorm van en de ander lust het absoluut niet.

Een tijd geleden maakte ik een Bounty cheesecake en dat is denk ik de lekkerste taart ooit geweest. Ik wilde weer eens iets nieuws maken met kokos en het werden nu dus kokos/Bounty bites, maar dan met dadels.

Je kunt deze bites vergelijken met de truffels die ik af en toe maak, maar nu is het in plaats van koek met dadels gemaakt. Ik weet niet wat deze bites zo lekker maakt, maar bij iedere hap genoot ik en ik heb er veel goede reacties op gekregen.

9 personen

Duur: 10 minuten + 3 uur

Bounty bites

• 9 Medjoul dadels

• 3 eetlepels kokosrasp

• 60 gr monchou roomkaas

• 1 reep pure chocolade

Bereiding

• Snijd de dadels in de lengte door (let op: niet helemaal door de helft snijden!) en haal de pit er voorzichtig uit.

• Meng de monchou met kokosrasp goed in een kommetje, zodat het helemaal door elkaar is gekneed.

• Vul de dadels met monchou/kokos en zet deze voor ongeveer 2 uur in de koelkast.

• Breng een pan met water aan de kook en zet hier een diep bord op. Leg er een reep chocolade in en laat smelten. Haal de dadels één voor één door de chocolade met een vork en lepel en zorg ervoor dat ze volledig zijn bedekt met chocola. Garneer alles met een klein beetje kokosrasp.

• Zet de bites voor een paar uur in de koelkast, zodat de chocola hard wordt.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies