Blini brie brûlée

23 december 2024

Blini brie brûlée

Als dit geen leuk, simpel, uniek, lekker hapje is, weet ik het ook niet meer.

Binnen 5 minuten staat dit hapje op tafel en het is nog smaakvol ook!

Op TikTok zie ik veel brie brûlée voorbijkomen. Meestal in een grote ronde vorm met een broodje erbij. Echt als dip dus.

Dit is een andere variant en een kleine amuse. Perfect!

7 blini’s

Duur: 5 minuten

Blini brie brûlée

Ingrediënten

  • 7 blini’s (of poffertjes)
  • 7 theelepels vijgenjam of vijgen chutney
  • 1 punt romige brie
  • 6 kleine theelepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel pistachenootjes

Bereiding

  • Verwarm de blini’s kort (25 sec) in de magnetron.
  • Smeer de blini’s in met de vijgenjam.
  • Snijd de brie in plakjes en verdeel over de blini’s. Verdeel de suiker over de brie. Doe dit heel geleidelijk en zorg ervoor dat er op ieder hoekje suiker zit, want dit ga je branden.
  • Ga met een brander langs de suiker, totdat deze een beetje bruin kleurt.
  • Garneer alles met fijngesneden pistachenootjes.

Bekijk ook deze recepten

Lotus tiramisu
WIN: Een Easy Fry & Grill Dual EY905D heteluchtfriteuse met dubbele lades
Blini brie brûlée
WIN: Een cadeaubon ter waarde van €100 bij Restobar West 72 in Hoorn
Cookies