Als dit geen leuk, simpel, uniek, lekker hapje is, weet ik het ook niet meer.
Binnen 5 minuten staat dit hapje op tafel en het is nog smaakvol ook!
Op TikTok zie ik veel brie brûlée voorbijkomen. Meestal in een grote ronde vorm met een broodje erbij. Echt als dip dus.
Dit is een andere variant en een kleine amuse. Perfect!
7 blini’s
Duur: 5 minuten
Blini brie brûlée
Ingrediënten
- 7 blini’s (of poffertjes)
- 7 theelepels vijgenjam of vijgen chutney
- 1 punt romige brie
- 6 kleine theelepels kristalsuiker
- 1 eetlepel pistachenootjes
Bereiding
- Verwarm de blini’s kort (25 sec) in de magnetron.
- Smeer de blini’s in met de vijgenjam.
- Snijd de brie in plakjes en verdeel over de blini’s. Verdeel de suiker over de brie. Doe dit heel geleidelijk en zorg ervoor dat er op ieder hoekje suiker zit, want dit ga je branden.
- Ga met een brander langs de suiker, totdat deze een beetje bruin kleurt.
- Garneer alles met fijngesneden pistachenootjes.