Biefstuk bruschetta’s met aioli

21 april 2022

Biefstuk bruschetta’s met aioli

Iets wat ik nog niet op mijn blog heb staan, maar wel altijd onwijs lekker vind om als hapje te krijgen, is een lekkere bruschetta.

Meestal gaat het dan om een tomatenbruschetta. Zo’n een die je in de koelkast bij de visite al ruikt, waarvan je vervolgens van top tot teen helemaal verrot van bent en ‘s nachts niet kan slapen van de smaak in je mond. Máár, ze zijn wel lekker en de knoflook is toch de smaakmaker.

Zelf wilde ik een andere versie van bruschetta maken, want je kunt er echt 1001 bedenken en alle combinaties zijn een feest in je mond.

Bij de poll in mijn Instagramstory stemde jullie overduidelijk op de biefstuk bruschetta met aioli en ui, dus daar ben ik dan ook meteen mee aan de slag gegaan en eerlijk is eerlijk: een smaakexplosie in de mond! Hier laat je je visite mee watertanden.

6 bruschetta’s

Ingrediënten

• 1 kogelbiefstuk

• 6 eetlepels aioli

• Zeezout

• Olijfolie

• 1 gele ui

• 6 takjes tijm

• Peper

• 1 robuust stokbrood

Bereiding

• Snijd de ui in ringen en bak deze in een pan met olijfolie, totdat ze echt goed slap zijn.

• Snijd de stokbrood in 6 plakken.

• Besprenkel deze met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Zet deze voor zo’n 4 minuten in de oven op 180 graden, totdat ze krokant zijn.

• Bestrooi de biefstuk met peper en zout.

• Laat een grote klont boter bruin worden in een pan en schroei de biefstuk aan alle kanten dicht. Bak hem ongeveer 2 om 2 minuten en laat hem daarna nog 3-4 minuten doorgaren in wat folie. Snijd de biefstuk verbolgens in dunne plakjes.

• Smeer de broodjes in met aioli en beleg ze met de biefstukreepjes. Schep hier de ui op en garneer alles met een takje tijm.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies