Bananenbrood met passievrucht

11 januari 2022

Bananenbrood met passievrucht

Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een maakte, maar een bananenbrood valt altijd in de smaak bij mij (en meerdere, denk ik zo).

Ik vind het een heerlijk tussendoortje, dat je zowel ‘s ochtends, ‘s middags als ‘s avonds kan eten. Het vult goed, maar niet te erg (tenzij je een hele dikke plak opeet), en dat is precies wat je wil met een tussendoortje.

En oja, hij is nog gezond ook, dus goed bezig!!

Zo’n standaard bananenbrood vind ik maar saai. Een tijd geleden bedacht ik al bananenbrownies frambozen en noten en koek eronder. Die waren zó enorm lekker en echt iets anders dan normaal. Dat recept staat ook online trouwens.

Dit keer heb ik er een gemaakt met passievrucht.

Ik vind dit een méga lekkere fruitsoort (love pornstar martini), die echt veel te weinig gegeten of gebruikt wordt. Terwijl het echt méga gezond is hé!

1 bananenbrood

Ingrediënten

• 4 passievruchten

• 3 (bruine) bananen

• 3 eieren

• 100 gr amandelmeel

• 100 gr speltmeel

• Theelepel bakpoeder

• Theelepel vanille aroma

• Eetlepel ahornsiroop

• 3 grote dadels ontpit

• Snuf koek & speculaaskruiden

• Snuf kaneel

• Snufje zout

• Theelepel citroensap

• 3 eetlepels griekse yoghurt

Bereiding

• Prak de bananen met een vork in een grote kom.

• Voeg hier één voor één de eieren aan toe en blijf doorprakken.

• Voeg nu een snufje zout, de bakpoeder, het amandelmeel en speltmeel, de vanille aroma, ahornsiroop en citroensap aan toe en roer alles goed door elkaar met een spatel.

• Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ook deze, samen met een snuf kaneel en een snuf koek & speculaaskruiden, toe aan het mengsel.

• Snijd 3 passievruchten open, maar gebruik van de 6 helften, 5 hiervan. De rest is voor de garnering.

• Lepel de passievruchten uit en voeg dit toe aan het mengsel.

• Verwarm de oven voor op 170 graden.

• Giet het bananenbroodmengsel in een cakevorm met bakpapier en zet de vorm voor ongeveer 45 minuten in de oven.

• Wanneer hij klaar is, laat je hem volledig afkoelen.

• Garneer, wanneer de cake helemaal afgekoeld is, de bovenkant met de yoghurt. Smeer dit voorzichtig uit.

• Verdeel daarna de 1,5 passievrucht die je nog over hebt, over de cake.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies