Bananenbrood met mango en pruimen

7 maart 2023

Bananenbrood met mango en pruimen

Een lange tijd geleden maakte ik een bananenbrood met passievrucht en die viel heel goed in de smaak bij jullie. Ik denk eerlijk gezegd dat ik er nu één heb gemaakt die nóg 5 keer beter is.

Met zo’n cake weet ik nooit hoe het uitpakt wanneer hij uit de oven komt. Mijn moeder had de primeur en zei al snel: “Ik lust hem in één keer helemaal op”. Zelf proefde ik hem later en ik deelde die mening. Na ieder plakje dat in nam, wilde ik er nog een. De frisse mango en pruim samen met de bite van het nootje, zorgen voor een heerlijke smaak. de frosting met mango en roomkaas light maakt het af.

Een plakje bananenbrood kun je ieder moment van de dag eten als je het mij vraagt. Een plakje als ontbijt, tussendoortje of ‘s avonds na het sporten..

Mijn cake is helaas alweer op, dus ik ga snel weer een nieuwe maken (en ik maak nooit iets twee keer.. 😳).

Duur: 60 min oven + 25 min

1 Bananenbrood

Ingrediënten

• 3 bananen

• 3 eetlepels kokosolie

• 60 ml (scheut) sojamelk

• Handje pecannoten + extra voor garnering

• 2 theelepels vanille aroma

• 1 zakje bakpoeder (backin)

• 3 eieren

• 125 gr amandelmeel

• 125 gr bloem

• 3 pruimen

• 2 bakje mango blokjes

• Kaneel

• Snuf zout

Topping:

• 1 bakje mango blokjes

• 250 gr philadelphia roomkaas light

• 1 pruim

• Handje pecannoten

Bereiding

• Prak de bananen in een kom.

• Voeg het amandelmeel bloem, bakpoeder, zout en de vanille aroma toe aan de kom. Mix door elkaar. Kluts één voor één de eieren erdoor en schenk de melk erbij.

• Smelt de kokosolie in een pan en voeg dit toe aan de kom.

• Snijd 2 bakjes mangostukjes en 2 pruimen in kleine blokjes. Snijd de pecannoten een beetje fijn en voeg alles toe aan de kom. Strooi wat kaneel (op gevoel) in de kom en meng alles goed door elkaar.

• Verwarm de oven op 160 graden. Vet een cakeblik in, of leg er een groot bakpapier in. Schenk het mengsel hierin. Garneer alles met wat overgebleven stukjes mango, pruim en pecannoten.

• Zet de cake voor 60 minuten in de oven op 160 graden. Laat hem vervolgens goed afkoelen.

• Maal voor de topping 3/4 van de mangoblokjes (1 bakje) fijn. Meng dit samen met de roomkaas in een kom. Verdeel dit mengsel over het bananenbrood. Garneer het brood met wat overgebleven stukjes mango, plakjes pruim en fijngehakte pecannoten.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies