Bananen pannenkoekjes

25 juni 2022

Bananen pannenkoekjes

Een lekker weekend ontbijtje of lunch. Dat is precies wat je op deze foto ziet en het is nog gezond ook.

Iets wat ik echt al jaren ongelooflijk lekker vind, zijn bananen pannenkoekjes.

Wanneer ik op vakantie ga ontbijten, is de kans 98% dat er zo’n bordje in het midden staat om, naast onze andere gerechten, te delen. Het liefst met allemaal poespas erop en ernaast.

Ik heb ze in al die jaren vaak thuis gemaakt en vond ze altijd al lekker. Dat was overigens in de tijd dat ik nog niet met koken bezig was en het dus echt alleen een stapel pannenkoeken van banaan, ei en kaneel was. Zelfs toen vond ik het al lekker (en vond ik mezelf dé chef der cheffen), moet je nagaan.

Het is niet zo dat ik perfecte pannenkoeken kan maken, want de eerste mislukt qua vorm altijd sowieso. Dat kon ik op dit bordje goed verbloemen.

Wel ben ik jaloers op mensen die dat kunnen en echt van die perfecte Amerikaanse pancakes kunnen bakken. In no time (hoe dan? Leer het me!!).

Dit recept is echt super simpel, maar wel gewoon mega lekker en goed vullend. Het belangrijke aan de lunch.

6 pannenkoekjes

Ingrediënten

• 2 eieren

• 2 bananen

• 4 eetlepels havermout

• Handje kokosflakes

• 3 eetlepels griekse yoghurt

• 1 theelepel kaneel

• Chiazaad

• 1 citroen

• 2 passievruchten

• Granola (liefst zelfgemaakt, anders wat ongezouten nootjes)

Bereiding

• Prak 1,5 banaan in een kom en kluts hier vervolgens de eieren door met wat chiazaadjes.

• Voeg de havermout en de kaneel toe aan de kom.

• Snijd de citroen (1 helft nodig) en 1 passievrucht door tweeën en knijp deze uit boven het eimengsel. Meng alles goed door elkaar met een vork.

• Voeg wat olijfolie toe aan een grote pan en laat deze warm worden.

• Maak met een lepel 2 of 3 kleine rondjes per keer, maar zorg ervoor dat de pannenkoeken niet aan elkaar blijven zitten.

• Bak de pannenkoekjes op laag/middelhoog vuur. Draai ze na een paar minuten om, wanneer jij denkt dat hij niet uit elkaar valt en de onderkant niet verbrand.

• Herhaal dit totdat het beslag op is.

• Leg de pannenkoeken op je bord en garneer dit met wat schijfjes citroen, de andere passievrucht, wat plakjes overgebleven banaan, griekse yoghurt, granola, wat extra chiazaadjes, kaneel en kokosflakes.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies