Bagels met kikkererwten in tomatensaus

25 oktober 2023

Bagels met kikkererwten in tomatensaus

Bagels zijn mijn nieuwe favoriete afbakbroodjes. Eerst was dit de chiabatta. Deze vind ik overigens nog steeds fantastisch, maar álles lijkt lekkerder te zijn op een bagel.

Deze broodjes zijn belegd met geroosterde kikkererwten in tomatensaus en ik weet dat heel veel mensen nu denken “dat ga ik dus écht niet eten”, maar ik weet ook dat veel mensen dat dacht en het wél hebben geproefd. Die zijn allemaal positief, want zo vies is het niet. 😉

Dit is een super simpel broodje, maar wel heel lekker voor als je even niet veel tijd hebt.

2 personen

Duur: 20 minuten

Bagels met kikkererwten in tomatensaus

Ingrediënten

• 3 afbak bagels

• 3 handjes romaine sla

• 300 gr kikkererwten

• 1/2 rode paprika

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 250 gr tomatenblokjes Heinz

• 1 eetlepel geraspte kaaspoeder + extra voor garnering

• 2 snoepkomkommers

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Bak de bagels af in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Snijd vervolgens door de helft.

• Beleg de onderkanten van de bagels met de sla.

• Dep de kikkererwten droog en bak deze krokant in een pan met wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Snijd de paprika fijn en bak deze ook mee.

• Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes, geraspte kaas en cashewnoten toen en roer goed door elkaar. Schep dit vervolgens op de bagels met sla.

• Snijd de komkommers in plakjes en leg deze ook op en tussen de erwten op de bagel.

• Garneer alles met wat extra geraspte kaas en leg de bovenkant van de bagel erop.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies