De broodjes die ik echt het állerlekkerste vind (naast brioche natuurlijk), zijn bagels. Ik zou zo 10 bagels op kunnen eten, want het eet zo lekker weg. Daarbij ziet het er ook gewoon geweldig uit.
Dit zijn eigenlijk 2 recepten in één. Ik maakte namelijk een bagel met beenham en honing mosterd én een met kipham en sambasaus. Wat een feestje is dit. Oh oh oh…
Deze broodjes horen overigens ook bij een makkelijke lunch, want ze staan echt zo op tafel. Wat het nog makkelijker zou maken, is als de bagels vers en afgebakken zijn. Dan hoef je ze alleen maar te beleggen.
2 personen
Duur: 15 minuten
Bagel beenham en bagel kipham
Ingrediënten
Voor de bagel met beenham:
- 1 afbak bagel
- Handje rucola
- 4 dunne, lange plakjes augurk
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 grote theelepel honing
- Peper en zout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 3 grote plakken beenham
Voor de bagel met kipham:
- 1 afbak bagel
- 1/2 avocado
- 4 plakjes kipham of 5 kleine plakjes
- 2 eetlepels sambasaus
- Peper en zout
- 1 vleestomaat
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- Snuf kipkruiden
Bereiding
- Bak de bagels af in de oven zolang als aangegeven op de verpakkint. Snijd ze daarna door de helft.
- Meng voor de bagel met beenham de mayonaise, mosterd, honing, peper en zout in een kommetje.
- Smeer (1 helft van) de bagel met beenham in met wat honing mosterdsaus en leg daarop wat rucola. Leg de plakjes beenham erop, strooi er peper, zout en paprikapoeder over, schep er nog wat saus over en verdeel de plakjes augurk erover. Leg de bovenkant van de bagel erop en pak ‘m in met folie.
- Smeer (1 helft van) de bagel met kipham in met sambasaus.
- Snijd de avocado en tomaat in plakjes en verdeel deze over de bagel. Verdeel de plakjes kipham erover en strooi peper, zout en kipkruiden over de kipham. Eindig met wat chilisaus en leg de volgende helft van de bagel erop. Pak deze ook in met folie.
- Snijd de bagels door het folie heen doormidden.