Aziatische mosselen

16 augustus 2024

Aziatische mosselen

Mocht je van mosselen houden; dan moét je dit recept uitproberen.

Ik lust mosselen op alle manieren. Gekookt met alle soorten saus vind ik geweldig, maar gebakken ook!

Jarenlang werkte ik in een viswinkel en als ik dan zelf achter de bakpan stond, bakte ik de mosselen met extra veel beslag, zodat ze super dik waren. Ik moest mezelf altijd inhouden, maar als ik er eenmaal aan begon, kon ik die hele bak in één keer opeten. Ik strooide er dan lekker veel kruiden over. Oh wat een heerlijke herinnering is dat!

2 kilo mosselen

Duur: 20 minuten

Aziatische mosselen

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 gele ui
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 300 ml water
  • Peper en zout
  • 1 theelepel sriracha Go-Tan
  • Koriander naar wens

Serveer dit met broodjes of patat.

Bereiding

Spoel de mosselen af en gooi de mosselen die openstaan weg. Deze kun je niet meer gebruiken.

Snijd de knoflook, gember (zonder schil) en ui fijn. Bak in een pan met een klont boter.

Voeg de sojasaus, honing, ketjap manis, sriracha en water toe aan de pan en roer even goed door elkaar.

Voeg de mosselen toe aan de pan, breng alles aan de kook en laat de mosselen ongeveer 2-4 minuten koken, totdat ze allemaal open zijn.

Schep de mosselen op de borden met de saus erbij. Serveer dit met bijvoorbeeld wat brood of patat.

Bekijk ook deze recepten

Nusa Lembongan
Truffel geitenkaas brioche
Gyoza salade
Uluwatu
Cookies