Dit is nou een foto van een gerecht dat ik iedere dag zou kunnen eten. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat het dan ooit gaat vervelen.
Als je biefstukreepjes in teriyaki, gekruide zoete aardappel, groene asperges en cashewnoten hoort, gaat je maag al knorren en brommen, toch? Mijne deed dat dus welll..
De combinatie van alles op dit bord klopt en ja, weer een avg’tje.
Alleen wel op een héle lekkere manier.
Voor sommige recepten heb je even wat tijd nodig, zo ook deze. Het is alleen wel zo dat je er geen omkijken meer naar hebt, want wanneer de aardappel in de oven zit, kun jij lekker 1,5 aflevering Greys Anatomy kijken. Of je kleding wassen en strijken, dat kan ook.
Anyway, ik zou het mega leuk vinden als jullie deze proberen, want ik wil m’n enthousiasme graag delen! Laten jullie het weten als je hem maakt?
2 personen
Ingrediënten
• 2 zoete aardappels
• 3 takjes tijm
• 5 eetlepels olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 2 gele uien
• Peterselie
• 1 ossenhaasje p.p.
• 4 eetlepels teriyakisaus
• 10 groene asperges
• Peper en zout
• Handje cashewnoten
• 1 bosuitje
• 2 eetlepels geraspte kaas
Bereiding
• Was de zoete aardappels en leg ze op een snijplank. Maak met een scherp mes allemaal sneetjes in de aardappels, maar zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt.
• Maak een mengsel van de olijfolie, wat fijngesneden peterselie (1 eetlepel ongeveer), de blaadjes van de tijm en het teentje knoflook geperst. Roer met een lepel goed door elkaar en smeer hier de aardappels helemaal mee in.
• Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de aardappels, op een schaal met bakpapier, zo’n 60 minuten in de oven. Strooi de laatste 5 minuten de geraspte kaas erover.
• Snijd de uien in ringen en bak deze samen met de asperges in een grote pan met wat olijfolie en peper en zout.
• Laat flink wat boter bruin worden in een pan en bak hier je biefstukjes, bestrooid met peper en zout, zo’n 2 minuten om en om in. Pak ze daarna apart van elkaar nog even 3-5 minuten in wat folie.
• Snijd de biefstuk in plakjes. Leg deze in een bakje of kommetje en schenk de teriyakisaus erbij. Roer alles goed door elkaar, zodat de plakjes helemaal vol met saus zitten.
• Leg de asperges op het bord met de aardappel ernaast. Daarnaast verdeel je de ui en daarop schep je de biefstukreepjes.
• Schep nu nog 1 eetlepel teriyakisaus over de cashewnoten en roer ook dit door elkaar. Verdeel deze over de asperges.
• Garneer alles met wat fijngesneden bosui en eventueel wat sesamzaadjes.