Aubergine toast met burrata zou ik iedere week wel een keertje kunnen eten. Gewoon omdat ik gek ben op aubergine en burrata en dat samen met een tomatensausje is natuurlijk geweldig.
Zo’n broodje is hartstikke makkelijk te maken. Hier hoef je geen kok voor te zijn.
Voordat ik mijn blog begon, at ik echt nooit aubergine. Mijn vader en moeder overigens ook niet. Geen idee waarom, maar wij aten altijd de standaard groenten: spinazie, broccoli, andijvie, wortelen etc.
Na deze toast ga ik ook eens een melanzane (soort aubergine lasagne) maken, want dat is echt één van mijn favoriete voorgerechten…
Ingrediënten
- 1 afbak-vloerbrood
- 1 aubergine
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- 300 gr Heinz tomatenblokjes
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- Peper en zout
- 5 blaadjes basilicum + extra voor garnering
- scheut water (300 ml ongeveer)
- 3 eetlepels strooikaas
- 2 handjes rucola
- 1 stracciatella burrata
Bereiding
- Snijd de aubergine en knoflook fijn en bak deze in een pan met wat olijfolie.
- Verwarm het afbak-vloerbrood in de oven, zolang als op de verpakking staat aangegeven.
- Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper, zout, gesneden basilicum en het water toe aan de pan.
- Laat dit voor ongeveer 12-15 minuten pruttelen en voeg dan ook de strooikaas toe.
- Nadat het brood uit de oven komt, snijd je deze in plakken.
- Bedek de plakken vloerbrood met rucola en de stukjes aubergine.
- Verdeel de burrata en garneer met wat extra basilicum en paprikapoeder.
- Bekijk hier de video!