De plek waar ik het meeste inspiratie op doe, is in restaurants. Vaak als ik iets lekkers eet, wil ik het de dag daarna al namaken.
Zo’n paar weken geleden was ik gewoon thuis, maar was een vriendin van mij op vakantie. Zij stuurt natuurlijk een hele dag foto’s van al het eten, want ik vraag iedereen dat altijd te doen. Word ik gewoon blij van.
De laatste dag van haar vakantie stuurde zij iets wat er zó leuk uitzag, dat ik het gelijk na wilde maken. Ik wist de smaak niet eens, maar ik wist dat het lekker was.
Zelf maakte ik deze carpaccio na. Wel op een iets andere manier, maar ik heb er mijn best voor gedaan. De pesto, kaas en nootjes erbij maakt het super lekker.
Aubergine carpaccio
Ingrediënten
• 1 aubergine
• Feta
• 1 eetlepel pecannoten
• 1 eetlepel cashewnoten
• Groene pesto
• Handje rucola
• 2 grote snufjes oregano
• 2 grote snufjes paprikapoeder
• Peper en zout
• Olijfolie
• Handje parmezaanse kaas
Bereiding
• Snijd het groene puntje van de aubergine af en haal er vervolgens met een kaasschaaf dunne plakken vanaf. Doe dit van alle kanten van de aubergine. (Lukt het niet? Probeer dan héle dunne plakjes te snijden).
• Leg alle plakken op een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
• Bestrooi de plakjes met paprikapoeder, oregano en peper en zout. Besprenkel ze met flink wat olijfolie en zet de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.
• Snijd alle nootjes fijn.
• Leg de plakjes naast elkaar op een bord. Verdeel wat rucola erover, schep op iedere plak aubergine een kléín beetje pesto, verdeel de nootjes erover, verkruimel de feta en strooi er lekker wat parmezaanse kaas over.