Asperge salade

24 april 2022

Asperge salade

Het is tijd voor een lekker fris asperge recept.

Ik weet dat ik laatst nog een salade recept heb geplaatst, maar ik merk dat het wel in de smaak valt bij jullie dus vandaar starten we deze zondag weer met een lekker bordje sla.

De Volendammers onder elkaar kennen DÉ aspergesalade van Leek waarschijnlijk wel, want iedereen wacht daar maanden op en eet hem, als hij er eindelijk weer is, bijna iedere dag.

Wel ben ik erachter gekomen dat zo’n salade met al die dressing natuurlijk niet erg gezond is, maar daar kwam ik iets te laat achter. Ik denk nu aan de tijd dat ik stage liep een aantal jaar terug. Ik at iédere, maar echt iedere pauze een middelbak asperge salade als lunch met de intentie dat ik super gezond bezig was. En dat in de zomerperiode.

Wel ben ik nog nooit zo gelukkig en blij geweest als het eindelijk 12 uur was en ik pauze had. Mooie tijd!

Voordat ik helemaal afdwaal en alle lekkere salades van Leek opnoem, ga ik verder over mijne. Die dressing lijkt daar dus een beetje op en vandaar dat ik er ook een heerlijke, frisse salade met asperges mee heb gemaakt. Deze is dan weer ideaal als lunch of lichte maaltijd in de zomerdagen.

2 salades

Ingrediënten

• 6 asperges

• 1 eetlepel suiker

• Klont boter

• 6 plakken prosciutto ham

• 2 eieren

• 7 romatomaatjes

• 1 avocado

• 1 prei

• Romaine sla

• 2 eetlepels mayonaise

• 2 eetlepels yoghurt

• 1 eetlepel fijngesneden peterselie

• 2 mini cocktailaugurken

• 1/3 rode ui

• 2 witte broodjes

Bereiding

• Maal voor de dressing de mayonaise, yoghurt, peterselie, rode ui en cocktailaugurken fijn in een foodprocessor.

• Snijd 2-3 cm van de achterkant van de asperges af en laat deze 30 minuten wellen in koud water. Schil ze vervolgens allemaal.

• Breng een pan met water, een klont boter en een eetlepel suiker aan de kook. Kook de asperges hier 10-12 minuten in.

• Snijd de prei in ringen en bak deze in een pan met wat olijfolie.

• Breng nu een steelpannetje met water aan de kook en kook hier de eieren zo’n 9 minuten in. Snijd ieder ei vervolgens in vieren.

• Snijd de avocado in blokjes en de tomaatjes in plakjes.

• Beleg de borden met sla en schep de dressing over de borden.

• Snijd de asperges in drieën of vieren en verdeel deze, samen met de plakjes ham, tomaatjes, avocado, prei en ei over de borden.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies