Je zou deze combinatie misschien niet zo snel aan elkaar koppelen, maar het is echt super lekker: aardbei toast met guacamole en feta kaas!
Ik lust aardbeien en eet ze ook regelmatig, maar het is niet zo dat ik begin te juichen als ik een bak aardbeien krijg. “Heb je t al gehoord, die en die aardbeien zijn er weer” “jaaa de aardbeien zijn er weer. Ze zijn zo groot, helemaal super”. Ik heb daar dus niks mee.
Toch vind ik het wel lekker als het in een smoothiebowl verwerkt zit en ik zag vroeger dat mensen het aten op brood. Vandaar dit idee.
Het is in ieder geval een lekker zomers broodje en ik werd er heel vrolijk van.
1 persoon
Duur: 12 minuten
Aardbei toast met guacamole en feta
Ingrediënten
- 2 bruine bollen
- 1 avocado
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- Mespunt chilivlokken
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- Snuf Italiaanse kruiden
- +- 6 aardbeien
- Fetakaas light
- 1 eetlepel pistachenoten ongezouten
- Basilicumblaadjes
Bereiding
- Verwarm de broodjes zo’n 7 minuten in de oven op 180 graden en snijd ze vervolgens door de helft (Ik gebruikte alleen van beide broodjes de bovenkant, maar je kunt ook 1 broodje gebruiken en dan onder- en bovenkant).
- Prak de avocado met de yoghurt, citroensap, chilivlokken, Italiaanse kruiden, peper, zout en paprikapoeder in een kommetje. Verdeel dit over de broodjes.
- Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de guacamole.
- Verkruimel de feta over de aardbeien en garneer alles met fijngehakte pistachenoten en wat basilicumblaadjes.