Een echte zomerse salade die ik iedere dag zou kunnen eten. Uiteraard omdat het recept burrata bevat, maar ook omdat ‘ie lekker fris is.
Deze salade eet je als lunch, tijdens de BBQ, of als je een avondje luchtig en makkelijk wilt eten. Dat laatste was bij mij het geval.
Ik maakte al eens een aardbei watermeloensalade en ook die viel heel goed in de smaak. Het is gewoon zo fris.
Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel. Je hoeft er dus amper voor de keuken in.
1 grote salade
Duur: 10 minuten
Aardbei burrata salade
Ingrediënten
- 250 gram verse aardbeien
- 1 burrata
- 2 handjes veldsla
- 2 eetlepels pistachenootjes gepeld en ongezouten
- 6 plakken seranoham
- Balsamico crème OF honing
Bereiding
- Verdeel de sla over het bord en snijd de aardbeien in plakjes. Leg die erop.
- Snijd de pistachenootjes fijn. Leg de plakjes seranoham ertussen en verdeel de nootjes erover.
- Leg de burrata in het midden. Als je balsamico crème lust, kan je dit eraan toevoegen. Garneer anders met wat honing.