Mijn maandaglunch is tegenwoordig ook een ding en daar bedenk ik iedere weer weer wat nieuws voor. Of het nou een salade of broodje is, het is tot nu toe alleen nog maar geweldig geweest. Alles beter dan een cracker met kipfilet. Dat doen we de rest van de dagen maar weer.
Deze chiabatta’s gaan bij héél veel in de smaak vallen, want dit is gewoon een broodje dat ieder mens lust.
In Volendam hebben wij cafetaria kippie, waar mensen speciaal naartoe gaan om een broodje hete kip.
Voor iedereen die daar bekend mee is en dat snel weer van plan was: doe het niet!! Maak hem zelf!
Na het opeten van deze broodjes hete kip met groenten, zat ik aan tafel mijn vingers af te likken. Het was weer veel te snel op natuurlijk.
De broodjes zijn echt méga makkelijk om te maken, dus het klinkt voor mij gewoon als de perfecte lunch.
2 broodjes
Ingrediënten
• 2 afvak chiabatta’s AH
• 1/4 komkommer
• Handje rucola
• 1/2 grote tomaat of 4 kleine cherrytomaatjes
• 1/3 groene paprika
• 3/4 rode peper
• 1 kipfilet
• Peper en zout
• Scheut sojasaus
• Grote scheut ketjap manis
• 3 grote champignons
• 1 bosuitje
• Sesamzaad
• Handje gebakken uitjes
• 1/2 rode ui
• 2 kleine augurken
Bereiding
• Snijd de ui in ringen, de paprika, komkommer en kipfilet in blokjes en de augurk en champignons in kleine plakjes.
• Haal de zaadjes uit het pepertje en snijd deze in kleine ringetjes.
• Bak de kipfilet met peper en zout, de soja en ketjap in een pan met olijfolie. Voeg na 2 minuten de champignons, rode peper, paprika en rode ui toe.
• Verwarm de broodjes zoals aangegeven op de verpakking.
• Snijd de broodjes aan de zijkant open als ze uit de oven komen en beleg ze met rucola.
• Schep hier de gebakken groentemix over en verdeel de tomaatjes, komkommer en augurk daar weer over.
• Garneer de broodjes met wat fijn gesneden bosui, wat gebakken ui en sesamzaadjes.