Het kan zomaar zo zijn dat je deze salade al eens hebt gemaakt of voorbij zien komen. Hij staat namelijk al op mijn Instagram, maar dan met een lelijke foto en geen hele duidelijke beschrijving van de ingrediënten en de bereiding.
Over deze salade heb ik alleen maar goede berichten gehoord en eerlijk gezegd snap ik dat ook. De smaak is écht heel goed voor mij maken de cashewnoten het plaatje compleet.
Het is een Oosterse salade met biefstukreepjes in oestersaus.
2 salades
Ingrediënten
• 1 krop sla
• 3 eetlepels oestersaus + 4 om te garneren Go Tan (osyter garlic)
• 1 biefstukje p.p.
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 10 champignons of paddenstoelenmix
• Handje cashewnootjes p.p.
• 2/3 courgette
• 2 bosuitjes
• Sesamzaadjes
Bereiding
• Snijd de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en courgette in partjes. Bak deze in een pan met olie.
• Voeg na 3 minuten de cashewnoten toe en schenk hier alvast 3 eetlepels oestersaus bij.
• Bak de biefstuk om en om (ik bakte hem ruim 2 minuten aan iedere kant) met peper en zout in een andere pan met boter. Verpak de biefstuk nog even wat folie en leg deze nog ongeveer 12 minuten apart.
• Haal één voor één de slabladen van de krop en verdeel deze over je bord, zodat ieder ongeveer 4 grote bladen heeft.
• Verdeel het groente mengsel over de sla.
• Snijd de biefstuk in reepjes en leg deze op de groenten.
• Verdeel met een lepeltje nog wat oestersaus over de biefstuk en garneer dit met fijn gesneden bosui en sesamzaadjes.