Bij het nieuwe Italiaanse winkeltje italiasi in Volendam kreeg ik wat producten om te proberen en met jullie te delen. De truffelzout was daar één van. En hij maakte dit gerecht zo lekker!
(Mocht je geen truffelfan zijn, gebruik dan normaal zout)
Je kunt deze truffelzout overal trouwens voor gebruiken. Over mijn burrata met truffel en ham kun je de zout bijvoorbeeld ook strooien. Zo’n klein potje met zoveel smaak.
Deze bollen zijn ideaal en eigenlijk super makkelijk, maar héél smaakvol voor een lunch op je luie, vrije dag.
2 broodjes
Ingrediënten
• 2 bruine bollen
• 3 eieren
• Peper
• Truffelzout @italiasi
• 5 cherrytomaatjes
• 1/2 gele ui
• 1 eetlepel creme fraiche
• 2 handjes gemengde paddenstoelen
• 7 takjes bieslook
• 4 plakken katenspek
Bereiding
• Kluts de eieren met peper, de truffelzout en de creme fraiche in een kommetje. Snijd de bieslook fijn en voeg dit ook toe.
• Snijd de ui in halve ringen en de cherrytomaatjes in plakjes.
• Snijd de bruine bollen in tweeën.
• Laat een klont boter smelten in een pan en bak hier de ui in, totdat de ringen zacht en bruin worden. Hou ze vervolgens even apart in een bakje.
• Bak in een andere pan met wat olijfolie de paddenstoelen en beleg de bollen met de paddenstoelen.
• Leg nu de plakken katenspek in een pan zonder boter of olijfolie en bak deze aan beide kanten krokant. Strooi er nog wat truffelzout over.
• Bak in de andere pan de eieren en blijf deze doorroeren, totdat er een goed roerei ontstaat.
• Beleg de broodjes met paddenstoelen nu met het ei, daarop de plakjes tomaten en daarop de plakken spek en ui.