Zalmburgers

3 september 2021

Zalmburgers

Ik ben echt een enorme fan van zalm. Of het nou gerookt, gebakken of rauw is, ik vind het allemaal even lekker (al wint een warm gerookte zalmmoot het wel denk ik).
Mocht je er eens iets compleet anders mee willen maken, probeer dan eens een zalmburger. Ik maakte 4 kleintjes, maar je kunt er ook 1 hele grote van maken bijvoorbeeld.
Totaal anders dan een normale burger, een geweldige smaak én nog best gezond ook. Wat wil je nou nog meer?
4 kleine burgers
Ingrediënten
  • 1 zalmmoot +- 200 gr
  • Dille takjes
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 1/2 citroen
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Gravedlacks dille saus *
Bereiding
  • Snijd de zalm in stukjes en doe deze, samen met 1 heel dille takje, de knoflook (beetje fijn gesneden), 1 bosuitje (in kleine ringen gesneden) en de paprikapoeder in een foodprocessor.
  • Knijp een halve citroen uit over het mengsel en strooi wat peper en zout erover. Maal alles fijn, totdat er een egaal mengsel ontstaat.
  • Meng in een kommetje het mengsel met 1 ei en knijp met je vingers goed door elkaar. Voeg nu nog een klein snufje paprikapoeder en een paar dingen bosui toe.
    Het klopt dat het mengsel nu heel slap is!
  • Voeg nu flink wat paneermeel toe en knijp goed door elkaar. Doe dit, totdat je burgers kunt vormen/rollen met je handen en ze niet uit elkaar vallen.
  • Laat ze even kort opstijven in de koelkast. Strooi nog wat paneermeel over de burgers aan beide kanten en bak ze vervolgens in een pan met flink wat olijfolie om en om op hoog vuur.
    Draai de burgers na ongeveer 2,5 minuut om en bak ze nog 2,5 minuut.
  • Garneer het nog met wat bosui en giet er wat saus overheen.

Bekijk ook deze recepten

Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Cookies