I love vis, I love gebakken aardappeltjes en I love taco’s. Deze combinatie was dan ook heerlijk.
Iets wat ik dus nooit eet, is kibbeling. Als ik iets bestel in een viswinkel, is het altijd iets anders (en vaak tussendoor even een haring), maar nooit een bakje kibbeling. Ik vind dat zoiets simpels, maar ik vind het wel lekker.
Jarenlang heb ik in een viswinkel gewerkt. Eerst alleen op zaterdag en daarna fulltime. Ik betrapte mezelf er nooit op dat ik kibbeling at. Inktvisringen en mosselen daarentegen….
Tip: Als je deze taco’s écht makkelijk wil maken, wat natuurlijk niet mijn bedoeling is, kan je ook kibbeling halen bij een viswinkel voor dit recept. Dit zeg ik alleen voor als je geen tijd hebt, want zelf maken is natuurlijk méga lekker!!
3 taco’s
Duur: 20 minuten
Fish and chips taco’s
Ingrediënten
- 250 gr kabeljauwfilet (haas)
- 150 ml melk
- Paneermeel
- Peper en zout
- 3 handjes romaine sla
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 cherrytomaatjes voor de garnering
- Ravigottesaus (zelf maken of kopen bij een viswinkel)
- 200 gr aardappelpartjes met schil
- 3 mini tortillawraps
Bereiding
- Verwarm wat olie in een pan en bak de aardappeltjes hierin met wat paprikapoeder en een snuf zout. Bak ze krokant.
- Maak twee kommetjes. Één met melk en één met paneermeel.
- Snijd de kabeljauw in mooie stukjes en strooi er peper en zout over. Haal de stukjes eerst door de melk en daarna door het bakje met paneermeel.
- Verwarm wat olie en een flinke klont boter in een andere pan en verwarm dit. Bak de stukjes kabeljauw er om en om krokant in.
- Verwarm de tortilla wraps kort in de magnetron (of droge koekepan) en smeer in met ravigottesaus. Beleg met de sla en schep daarop de aardappeltjes en stukjes kabeljauw.
- Garneer de taco’s met een fijngesneden tomaatje en wat extra ravigottesaus.