Dit recept wil ik echt al ZO lang maken, maar het kwam er steeds niet van.
Toen ik nog in een viswinkel werkte (bijna 1,5 jaar geleden), kwamen er veel klanten die kabeljauw meenamen om viskoekjes te maken. Ik heb bij iedere klant gedacht: “hé, dat ga ik ook doen”. Het is er nooit van gekomen, tot nu!!!
Dit is dus het makkelijkste recept ooit, maar het is zo méga lekker. Ik ben momenteel natuurlijk een echte curryfreak en hier zit gele currypasta in verwerkt. Love it !!!
Zonder dat ik het door had waren al deze viskoekjes op. Oh wat vond ik ze lekker zeg. Dit kun je vooraf heel makkelijk maken. Bakken/frituren duurt niet lang, dus een perfect hapje. Er zit alleen wel knoflook in.. 😉
6 personen
Duur: 1 uur
Thaise viskoekjes
Ingrediënten
- 300 gr kabeljauwfilet
- 1 grote eetlepel gele currypasta
- 1 eidooier
- 7 blaadjes basilicum
- 1 teen knoflook
- Sap van 1/2 limoen
- 2 cm gember
- 1 theelepel vissaus
- Peper en zout
- Paneermeel
- Olijfolie
Serveer de viskoekjes met een lekkere dip.
Bereiding
- Snijd de kabeljauw in kleine stukken en de knoflook en gember fijn.
- Meng dit samen met alle ingrediënten, behalve het paneermeel, in een blender of foodprocessor.
- Schep alles in een diep bord of in een kom en voeg flink wat paneermeel toe. Meng alles heel goed door elkaar. Rol vervolgens balletjes met de hand en maak ze dan een beetje plat als kleine burgertjes. Laat ze even afkoelen in de koelkast.
- Haal de viskoekjes vervolgens allemaal nog even door wat paneermeel heen.
- Verwarm flink wat olijfolie in een pan en frituur de viskoekjes, totdat ze aan allebei de kanten krokant en lichtbruin worden.
- Serveer deze viskoekjes met een dip. Ik maakte een yoghurtdip, maar dit kan natuurlijk van alles zijn.