Dit idee stond al een tijdje op m’n lijstje en gisteren heb ik het eindelijk gemaakt: zalm in een tomaten/chorizo sausje!
Chorizo geeft natuurlijk mega veel smaak aan een gerecht en het is best sterk. Je moet er van houden, maar ik vind het echt super lekker in een recept. Toch twijfel ik wel altijd als ik het in een restaurant op de kaart zie staan, want ik weet nooit hoeveel er dan in zit en wat ik kan verwachten. Zie mezelf al nachten lang wakker liggen van de knoflooksmaak in m’n mond…
Ik maakte weleens een pannetje zalm in rode saus, maar dat was met kreeftensaus (ook méga lekker. Recept staat online), maar deze smaakt echt totaal anders.
Deze zalm in saus is lekker met groenten, gebakken aardappeltjes, of wat rijst (of gewoon lekker met een lepel die hele pan leegeten.)
2 personen
Duur: 20 minuten
Zalm in tomaten/chorizo saus
Ingrediënten
- 2 stukjes zalmfilet 150 à 200 gr per stuk
- 70 gr tomatenpuree
- 250 ml kookroom
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 1/2 chorizoworst
- 7 cherrytomaatjes
- 200 gr zongedroogde tomaten
- 2 theelepels paprikapoeder
- •1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 1/2 citroen
- 1 grote eetlepel geraspte kaaspoeder
Bereiding
- Snijd de ui, knoflook en chorizo fijn. Bak in een grote pan met wat olijfolie.
- Snijd de cherrytomaatjes fijn en de zongedroogde tomaatjes ook (als ze heel groot zijn). Voeg deze toe aan de pan en bak even een paar minuten mee.
- Strooi ondertussen wat peper en zout over de zalm en bak deze zo’n 5 om 5 minuten in een pan met wat olijfolie. Is het een dun stuk? Dan iets korter. Doe wat je zelf lekker vindt.
- Schenk dan de kookroom erbij, voeg de tomatenpuree toe en strooi peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden over de pan. Roer heel goed door elkaar.
- Knijp een halve citroen uit boven de pan en voeg een eetlepel geraspte kaaspoeder toe.
- Voeg de zalm toe aan de saus en eet dit met groenten, wat gebakken aardappeltjes of rijst.