Mango slofjes

19 februari 2023

Mango slofjes

Mensen die mij al lang volgen en kennen, weten dat ik héél veel sloffen heb gemaakt. Vorig jaar had ik iedere week bestellingen en met Koningsdag heb ik er een stuk of 20 gemaakt en verkocht. Ik heb toen gezegd: “ik doe dit noooooit meer”.

Wat ik overigens wel leuk vind om te maken, is kleine taartjes. Vorige keer maakte ik ze met karamel, chocolade en cashewnoten en die waren geweldig. Dit keer wilde ik iets met fruit maken en dat is meer dan gelukt. Ik nam ze mee naar mijn vriendinnen en binnen een paar minuten was alles op. Het mooiste van die minuten vind ik altijd dat het dan muisstil is en iedereen, ook ikzelf, volop geniet van de smaken. Wat er wel anders is dan bij mij, is dat mijn hoofd dan ook een sprongetje van geluk maakt, want er is weer een gerecht perfect gelukt. 🥰

Voor dit recept heb je wel bakringen nodig, maar deze kun je overal kopen. Op internet, maar ook bij blokker bijvoorbeeld.

4 taartjes

Ingrediënten

Deeg:

  • 250 gr bloem
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 3 theelepels citroensap
  • Snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 180 gr boter

Let op: je houdt wat deeg over, dus je kunt er meerdere maken!

  • 1/2 pakje amandelspijs
  • 3 theelepels citroensap
  • 1 ei
  • 1 zakje banketbakkersroom AH (kun je ook zelf maken)
  • Grote scheut melk
  • 1 bakje mango stukjes
  • +- 4 bastognekoekjes
  • 1/3 reep witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 3 eetlepels kristalsuiker

Bereiding

  • Meng voor het deeg al die ingrediënten met de hand, totdat er een deegbal ontstaat. Pak dit even in met wat vershoudfolie en laat het ongeveer 1 uur in de koelkast liggen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Strooi wat bloem op het aanrecht en maak vier kleine rondjes van het deeg. Druk de sloffenring in het deeg en zet ieder rondje (met sloffenring eromheen) op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de amandelspijs met het ei en de citroensap in een bakje. Doe dit met de hand. Schep vervolgens op ieder plakje deeg wat van het spijs. Zorg ervoor dat je dit in het midden doet en de randen een beetje vrij blijven. Zet de bakplaat nu voor 20 minuten in de oven.
  • Als de bodempjes uit de oven komen, haal je direct de ringen eraf. Voorzichtig, want het deeg is nog zacht. Laat de bodempjes goed afkoelen.
  • Meng het poeder voor de banketbakkersroom met de melk stijf. Schep op iedere bodem een deel van het mengsel.
  • Snijd de mango in kleine blokjes en schep deze op de room. Snijd de chocolade heel fijn en verdeel een deel daarvan over de taartjes.
  • Klop de slagroom met de klopfix, vanille aroma en suiker stijf. Maak mooie toefjes op de stukjes mango.
  • Maal de bastogne koekjes fijn en garneer de taartjes met flink wat bastogne kruimels en witte chocolade.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies