Gestoomde prei met burrata en noten

17 februari 2023

Gestoomde prei met burrata en noten

Dit recept wilde ik al zólang maken en ik ben nu al heel veel uur achter elkaar blij, want het was zó lekker.

Ik ben enorme fan van prei en eet het eigenlijk veel te weinig. Een preischotel met aardappeltjes en kaas staat ook al lang op m’n lijstje, maar er komt toch iedere keer weer wat tussen.

Vorig jaar maakte ik al eens gestoomde prei. Dit maakte ik met gevulde kipfilet, kaassaus en aardappeltjes. Dat recept is echt héérlijk en moeten jullie ook even proberen. Vandaar dat ik nu weer iets met gestoomde prei wilde doen. En wie ben ik als ik daar geen stracciatella burrata (romige versie) op doe en geen brioche brood bij eet?

Dit gerecht is héél makkelijk te maken en heeft super veel smaak. Daar houden we van!!

Nu ga ik even 5 dagen genieten van tapas en sangria in Spanje, dus er komt een restaurant spam aan in mijn Instagramstory!

Wees niet bang, want er komen deze dagen wel gewoon recepten online!

1 groot bord

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 300 ml witte wijn
  • 150 gr spekjes
  • Grote klont boter
  • Handje pecan- en pistachenoten
  • 2 takjes tijm
  • 1 blokje groentebouillon
  • Peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 gele ui
  • 1 stracciatella burrata

Bereiding

  • Snijd de ui fijn. Bak deze samen met de spekjes in een grote pan gesmolten boter.
  • Snijd het kleine groene gedeelte van de prei en snijd het onderste stukje (2 cm) eraf. Leg de vier helften op de gesneden kant in de pan. Laat dit ongeveer 6-7 minuten bakken, totdat de onderkant een beetje bruin wordt.
  • Draai de prei helften om en bak nog even.
  • Schenk de wijn erbij, verkruimel het bouillonblokje over de pan en voeg de tijm (blaadjes ervan), paprikapoeder, peper en zout toe aan de pan. Zet de deksel erop en laat alles zo’n 10 minuten stomen. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt.
  • Schep de prei op een bord of schaal en schep de spekjes/ui/saus erover.
  • Verdeel de romige burrata over je bord en garneer alles met fijngesneden pistache- en pecannoten.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies