Zongedroogde tomaten tagiatelle

1 mei 2023

Zongedroogde tomaten tagiatelle

We beginnen de nieuwe week met een heerlijke pasta op twee zomerse bordjes.

Ik word iedere dag met een lach op m’n gezicht wakker, want de zon schijnt weer. Het afgelopen weekend heb ik niet veel gekookt en gebakken, want ik heb zaterdag én zondag de hele dag op een terras gezeten en ik ben nog steeds aan het nagenieten. Eindelijk m’n winterjas terug de kast in en eindelijk geen dikke truien meer aan. En oja, eindelijk weer zin om naar m’n werk te fietsen zonder windkracht 12, hagel, sneeuw en regen.

Deze pasta maakt jouw dag nog iets vrolijker. Tenminste, dat werd ik er wel van. Hij is makkelijk te maken en onwijs lekker. Alles met zongedroogde tomaten vind ik heerlijk…

3 personen

Duur: 35 minuten

1 pan zongedroogde tomaten tagiatelle

Ingrediënten

• Tagiatelle

• 300 gr half om half gehakt

• 2 teentjes knoflook

• 1 grote gele ui

• 1 citroen

• 1 eetlepel paprikapoeder

• 3/4 rode peper

• 3 takjes tijm

• Peper en zout

• 2 handjes rucola

• 1 rode peper

• 200 ml kookroom

• Scheut water

• 200 gr zongedroogde tomaten + olie ervan

• Geraspte kaas (grana padano)

• Scheut ketjap manis

Bereiding

• Maal de 3/4 van de zongedroogde tomaten met zo’n 6-7 eetlepels olie ervan, flink wat geraspte kaas, 1 teentje knoflook, 1/2 gele ui, peper, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 takjes tijm, kookroom en een scheut water in een foodprocessor of blender.

• Snijd een teentje knoflook, de halve ui en het 3/4 pepertje (zonder zaadjes) fijn. Bak deze samen met het gehakt en wat peper en zout in een grote pan met olie. Voeg na 3 minuten wat ketjap manis en de overige zongedroogde tomaten toe.

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet dit vervolgens af.

• Voeg de saus toe aan de pan met gehakt en schenk ook de kookroom hierbij. Is de saus te dik? Voeg nog wat water toe. Roer goed door elkaar en voeg de rucola toe aan de pan.

• Voeg nog 1 takje tijm, 1/2 eetlepel paprikapoeder, wat peper en zout, het sap van een halve citroen en flink wat geraspte kaas toe.

• Schep de pasta op de borden en garneer met wat geraspte kaas.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies