Zomerse pastasalade

26 juli 2025

Zomerse pastasalade

Een lekkere, goedgevulde en frisse pastasalade: je mag mij er voor wakker maken. Hoe diep ik ook slaap en hoe lekker ik ook droom. 😉

Deze pastasalade heeft alles wat ik lekker vind met als hoofdingrediënten: burrata en Zongedroogde Tomaat Hoemoes van Maza. Love it!

Je zou ‘m vooraf al kunnen maken, maar dan serveer je de burrata als laatste pas. Hartstikke makkelijk, toch?

1 grote kom (2 personen)

Duur: 20 minuten

Zomerse pastasalade

Ingrediënten

  • 250 gram wokkelpasta
  • 4 grote eetlepels Zongedroogde Tomaat Hoemoes Maza
  • 2 handjes gemengde sla
  • 5 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten +2 eetlepels olie ervan
  • 1 bol burrata
  • 3 eetlepels olijven zonder pit
  • Peper en zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel af met koud water.
  • Snijd de tomaatjes in plakjes.
  • Meng de pasta met cherrytomaatjes en voeg dan de paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
  • Voeg nu de zongedroogde tomaten + olie toe. Voeg dan de sla toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de olijven toe aan de pasta, roer wederom door elkaar en voeg dan 1 grote eetlepel Zongedroogde Tomaat Hoemoes van Maza toe. Meng goed.
  • Schep de pastasalade in een kom. Leg de bol burrata in het midden en schep 3 eetlepels Zongedroogde Tomaat Hoemoes van Maza eromheen.
  • Garneer de bol burrata met wat paprikapoeder en snijd dan open met mes en vork.

Bekijk ook deze recepten

Tom Kha Kai soep
Krokante kipspiesjes met citroen aioli
Oliebol wentelteefjes
Chili cheese (rice of fries)
Cookies