Een lekkere, goedgevulde en frisse pastasalade: je mag mij er voor wakker maken. Hoe diep ik ook slaap en hoe lekker ik ook droom. 😉
Deze pastasalade heeft alles wat ik lekker vind met als hoofdingrediënten: burrata en Zongedroogde Tomaat Hoemoes van Maza. Love it!
Je zou ‘m vooraf al kunnen maken, maar dan serveer je de burrata als laatste pas. Hartstikke makkelijk, toch?
1 grote kom (2 personen)
Duur: 20 minuten
Zomerse pastasalade
Ingrediënten
- 250 gram wokkelpasta
- 4 grote eetlepels Zongedroogde Tomaat Hoemoes Maza
- 2 handjes gemengde sla
- 5 cherrytomaatjes
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten +2 eetlepels olie ervan
- 1 bol burrata
- 3 eetlepels olijven zonder pit
- Peper en zout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel af met koud water.
- Snijd de tomaatjes in plakjes.
- Meng de pasta met cherrytomaatjes en voeg dan de paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
- Voeg nu de zongedroogde tomaten + olie toe. Voeg dan de sla toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de olijven toe aan de pasta, roer wederom door elkaar en voeg dan 1 grote eetlepel Zongedroogde Tomaat Hoemoes van Maza toe. Meng goed.
- Schep de pastasalade in een kom. Leg de bol burrata in het midden en schep 3 eetlepels Zongedroogde Tomaat Hoemoes van Maza eromheen.
- Garneer de bol burrata met wat paprikapoeder en snijd dan open met mes en vork.