Ik ben de afgelopen dagen volop herfstrecepten aan het bedenken en eerlijk gezegd vond ik het een beetje lastig. Wanneer je naar iets opzoek bent, lukt het immers nooit en daar had ik nu ook last van.
Toch vond ik dit bordje een echt herfstsalade. En eigenlijk wil ik dit ook gewoon 7 dagen in de week eten. Gebakken zoete aardappel met kruiden…. Ik vind het zó enorm lekker. En jullie ook want ik weet dat iédereen de overheerlijke zoete aardappelfrietjes bij @romyskitchen besteld (geef toe).
Eigenlijk is dit een super simpele salade, maar dat is ook weleens fijn. Het is in ieder geval super lekker en je krijgt er een lekker herfstgevoel van (dat lieg ik, maar ik moet er toch iets moois van maken).
1 bord
Ingrediënten
• Rucola
• 2/3 zoete aardappel
• Peper en zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• Feta
• 1 avocado
• 3 theelepels citroensap
• 3-4 eetlepels kookzuivel
• 5 cherrytomaatjes
• 1 ei
• Handje pecannoten
• Peterselie
Bereiding
• Kook de zoete aardappel zo’n 10 minuten in een pan met flink wat water. Snijd deze vervolgens in dunne plakken.
• Kook in een andere pan met wat water je ei zo’n 8 minuutjes. Snijd deze in vieren.
• Maak wat olijfolie warm in een grote pan en bak hier de plakken zoete aardappel om en om in met wat peper en zout en paprikapoeder.
• Prak de avocado met de citroensap, peper en zout en wat kookzuivel in een kom, totdat er een sausje ontstaat.
• Snijd de cherrytomaatjes in plakjes.
• Verdeel de rucola over je bord en verdeel daarover alvast wat saus. Leg de plakken zoete aardappel daarop en verdeel daar de cherrytomaatjes en het ei over.
• Garneer de salade met pecannoten, verkuimelde feta en fijngesneden peterselie.